Tod Vudbridž (levo) i Lejton Hjuit FOTO: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Jedan od najboljih i najpoznatijih dubl igrača svih vremena, Australijanac Tod Vudbridž, smatra da je Novak Đoković dobio još jedno moćno oružje u svojoj paleti udaraca.

Vudbridž je u razgovoru za Nova.rs poručio je da na Australijan Openu posebno bio oduševljen drugim servisom srpskog tenisera.

Novakova druga serva bila je jedna od tema prvog Grend slem turnira sezone u stručnom smislu, a na kraju, videli smo i rezultat, Đoković je osvojio osmi put trofej u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ

Vudbridž je rekao da je mnogo toga odlično funkcionisalo u igri prvog tenisera sveta, koji je upravo slavljem na Australijan openu, svrgnuo sa trona ATP liste Rafaela Nadala.

„Novakovo kretanje je sjajno, njegov tajming na lopti je odličan. ATP Kup ga je doveo u sjajnu formu, to je nešto najbolje što je moglo da mu se dogodi. Možda njegova forma na kraju prošle godine nije bila najbolja, ali našao ju je u pravi čas“, rekao je Tod koji je, ispostavilo se, uspešno prognozirao da će Novak osvojiti još jedan pehar u Melburnu.

Na pitanje šta je to uočio kod Novakovog drugog servisa, rekao je da su u pitanju finese pod uticajem nekada sjajnog servera, sada člana Novakovog tima, Gorana Ivaniševića.

 

Novak Đoković i Goran Ivanišević Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

„Rekao bih da je promenio pristup, pretpostavljam da je to uticaj Gorana u njegovom timu. Čini mi se da na drugom servisu servira pojačano, malo riskantnije, kako bi servis gemove dobijao brže i trošio manje energije. Imam utisak da sada dobija ima više lakih servis gemova, nešto poput Rodžera, Švajcarac je to uvek bio u stanju da radi. Mislim da je to jako važno, jer otuda ne troši mnogo energije, brže prolazi kroz turnir i spremniji je za one najvažnije mečeve u završnici. Biće interesantno videti kako će nastaviti sa tim u ostatku sezone, ako bude na ovom nivou, to mu može mnogo značiti i na narednim Grend slem turnirima“, kaže Vudbridž.

Australijanci su imali generalno dobar učinak na prvom grend slemu u sezoni i Vudbridž, koji je rodom iz Sidneja, kaže da je zadovoljan.

„Pozitivno je stanje. Nedostajao nam je Aleks de Minor koji je u poslednje vreme igrao odlično, mislim da je on imao izuzetno jak uticaj i na ostale igrače iz Australije. Pre svega u načinu rada. Mislim da je najviše pomogao Niku Kirijosu. Srećan sam kako Nik sada igra, takmičarski je raspoložen, a velika stvar je i što imamo prvu igračicu sveta u Ešli Barti. To je orgomna stvar za Australiju“, zaključio je Vudbridž.