Novak Đoković Foto:REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Lepe reči o Novaku

Bivši argentinski teniser Havijer Frana govorio je pohvalno o Novaku Đokoviću i njegovim velikim sportskim uspesima.

Srpski teniser je nedavno osvojio Rolan Garos i tako postao rekorder po broju grend slem titula, jer ih ukupno ima 23.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored toga, Đoković ima i 38 masters titula, po čemu mu takođe niko nije ravan.

Frana je objasnio šta to Novaka čini specifičnim i posebnim u teniskom svetu.

„Đoković ima mentalitet, ali jedna stvar nije dovoljna da stigne tamo gde je uspeo. Čini se da što mu je teži scenario, to mu je prijatnije. Borio se sa Federerom i Nadalom. I kao da je rekao: ‘Neću da budem najomiljeniji, ali ću ih pobediti rezultatski i biću najbolji’. Čovek ima glavu koja ga čini drugačijim, to je teško održati. Fizička sprema, plus iskustvo i genetika. To se sve razvijalo u svakom pogledu. Kada je počeo, nije mogao da prati Nadala, a na kraju ga je pobedio. To mu je bila motivacija za borbu protiv Federera i Nadala. To znači da imate samopouzdanje i nadljudsku veru da to možete“, rekao je Frana za „La Nacion“.

Dotakao se i velikog rivalstva „velike trojke“.

„Federer, Nadal i Đoković su nas ovih godina navikli na činjenicu da uvek mora da bude još jedan dominantan igrač. To nije normalno, to je kao da imate tri Mesija u istoj ligi. Pre neki dan me je sin pitao: ‘Da li je 23 grend slema mnogo?’ Odgovorio sam mu da je osvojiti jedan već ludo, malo je onih koji to mogu. Jednom sam stigao do osmine finala i bio sam u svim novinama. To što ste Masters 1000 šampion otvara vam vrata svuda, a Đoković ih je osvojio 38. Oni su virtuozi u svakom pogledu“, dodao je Frana.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je velika želja Đokovića da podigne zlato na Olimpijskim igrama.

„Jedino što nedostaje je olimpijsko zlato, a onda je osvojio sve. On je jedini koji je svaki grend slem osvojio tri puta. Tražimo dosta od njega, to je za ovog momka normalno. Neumoran je“, zaključio je Frana.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar