Novak Đoković pijan
Foto: Screenshot Youtube VICE Sports

Retko kada smo videli da popije i čašu šampanjca nakon osvajanja grend slema, obično je to odbijao jer se striktno držao svog režima ishrane.

Ipak, to što nismo videli snimke trenutaka kada je Novak Đoković pijan ne znači da ni on nekada nema potrebu da se opusti.

Prilikom sada već čuvenog gostovanja otkrio je kako izgleda kada je pijan.

PROČITAJTE JOŠ

„Ju, jesam! (smeh) Jao, mama će da gleda ovo“, rekao je Đoković, a onda pokrio lice jer se u tom trenutku postideo.

Naravno, bila je i tu u pitanju šala, više nego reakcija da bi stvarno mogao da bude posramljen.

Onda je otkrio onaj deo svoje ličnosti o kom govori dosta retko.

„Jesam, napijao sam se dok sam pio alkohol. Sada se napijam od ljubavi (smeh) ili drugih stvari. Kada sam poslednji put bio alkohol? Godinama ne pijem bilo koji alkohol, ranije jesam i onda kao sportista koji retko pije alkohol, a to je opšte poznato, prosto jedna čaša bilo čega ubaci u mašinu i ne znam gde sa“, poručio je Đoković.

Pojasnio je i zbog čega retko pije, jednostavno njegov cilj je uvek bio najviši mogući (čak i nikada ostaren u tenisu poput 389 nedelja na vrhu ATP liste ili 23 grend slem titule), a zbog toga je odlučio i da se odrekne alkohola.

„Ako se to računa, imao sam takvih pijanstava puno. Ali, nemam… I toga se ne stidim to je sastavni deo mog životnog putovanja, težim ka tome da idem ka ispunjavaju nekih ciljeva, sportskih, u potrazi za ovim, u potrazi za onim. Sad sam prestao da tragam, a više da budem. Manje vremena provodim u budućnosti, a manje u sadašnjosti.

Kada kažeš tragam za nečim, bila to sreća, ljubav, pripadnost, šta god da je u pitanju sebe već držiš u nekoj budućnosti, neizvesnosti. U to verujem i praktikujem skoro svaki dan, u moć vizualizacije. To praktikuju najuspešniji sportisti, zamisliš sebe. Kao što sam ja sebe zamislio da ću osvojiti vimbldonski trofej sa sedam godina od improvizovanih materijala. To je moćna stvar, ali treba da bude uravnotežena sa postojanjem u sadašnjem trenutku“, rekao je tada za „Vicesports“ Đoković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar