Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Novak Đoković i dalje je zauzima prvo mesto na ATP listi, a iza njega je Španac Rafael Nadal koji je počeo 800. uzastopnu nedelju među 10 najboljih tenisera sveta.

Srpski as na prvom mestu ima 12.030 bodova, dok Nadal ima 9.850. Niko u istoriji nije proveo više nedelja među najboljih deset od Rafe. Najviše nedelja – 361, proveo je na drugom mestu, dok je prvi bio 209 sedmica.

PROČITAJTE JOŠ

Ujedno, Đoković je uspešno nastavio svoju misiju da obori rekord po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste, jer je započeo 304. nedelju kao svetski broj jedan.

Primakao se korak bliže Rodžeru Federeru, koji je rekorder sa 310 sedmica kao najbolji teniser planete, a Novak bi mogao da ga prestigne 8. marta.

Iza Đokovića i Nadala na ATP listi nije bilo promena. Treći je Dominik Tim, četvrti Danil Medvedev, a peti Rodžer Federer.

Do desetog mesta su još i Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Mateo Beretini.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Dušan Lajović je zadržao 26. poziciju (1.785 bodova), Filip Krajinović je pao za jedno mesto i sada je 31. (1.673), Miomir Kecmanović je i dalje 42. (1.328), dok je Laslo Đere napravio korak nazad i sada je 56. teniser sveta (1.068).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar