Foto: Instagram @PabloCuevas22; Twitter Yulia Putintseva

Julija Putinceva će zauvek pamtiti karantin pred Australijan open, a pripreme su sve samo ne idealne za prvi grend slem u sezoni.

Zbog striktnih propisa Vlade Australije teniseri i teniserke koji se nalaze u Melburnu ne smeju da napuštaju sobe ni u jednom momentu.

PROČITAJTE JOŠ

To možda i ne bi bio problem da igrače i igračice ne čeka jedan od fizički najzahtevnijih turnira na svetu, a oni ne mogu da treniraju! Putinceva se našla u centru pažnje nakon što je objavila snimak miša u svojoj hotelskoj sobi, a sada je odlučila da odradi i trening na neobičan način.

Onda je podigla dušek sa kreveta, naslonila ga na zid, a onda – počela da trenira. Prosto u momentima kada ne sme da napusti sobu mora da se snađe kako zna i ume. I koliko zapravo deluje nadrealno i besmisleno ova situacija svedoči i što ona nije jedina koja se odlučila na ovakav pristup. Nešto slično je ranije učinio i Pablo Kuevas. Urugvajski teniser je odlučio da se na isti način priprema za turnir u Melburnu.

Uz njih dvoje je drugačiji trening pripremio i Denis Šapovalov, koji je rasporedio čunjeve u hodniku i pokušao da uradi isto ono što svakog dana radi na teniskom terenu.

Teniseri i teniserke se dovijaju na razne načine da pokušaju da ostanu u formi pred turnir koji je na programu od 8. do 21. februara, a nema sumnje da ćemo se tek nagledati neobičnih načina priprema.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar