Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Najbolji teniser planete Novak Đoković igraće na američkom delu sezone na betonu, objavljeno je u petak uveče.

To znači da će nastupati za početak na mastersu u Majamiju od 24. marta do četvrtog aprila, a zatim će se tur preseliti u Evropu i na masters u Monte Karlu.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj turnir se igra na šljaci i počinje 11. aprila, a završava se 18. U Majamiju je Đoković trijumfovao šest puta, ali poslednji put još 2016. godine.

Što se tiče Monte Karla, nekadašnja Novakova rezidencija je mesto gde je Srbin uzeo dve titule, time prekidavši dominaciju Rafaela Nadala u Kneževini Monako.

ATP tur se vraća i u Beograd, prvi put posle 2012. godine i tu će Đoković nastupati od 19. do 25. arpila u TC Novak na Dorćolu.

Sve ovo su odlične vesti, jer znače da će Đoković dobro oporavlja od povrede mišića trbuha koja je mogla da ga košta i meča protiv Tejlora Frica, u ranoj fazi Australijan opena.

Đoković je u pet setova tada savladao Amerikanca, povreda se pogoršavala, a Novak nije jedini koji je sa istom mučio muku.

Kada je posle turnira obnarodovano da se povreda proširila, bilo je bojazni da bi Đoković mogao da propusti deo sezone na betonu.

Nagoveštaj za tako nešto dao je i Goran Ivanišević, Đokovićev trener, kada je rekao da Novak možda neće igrati do šljake.

Da podsetimo, Đoković je sezonu počeo pobedom na Australijan openu, gde je u tri seta finala pobedio ruskog igrača Danila Medvedeva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar