Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Piter Džonston, direktor turnira u Tel Avivu, otkrio je kako je došao do Novaka Đokovića i zašto se srbin odlučio da zaigra u Tel Avivu.

Đoković nema običaj da igra na mnogo turnira iz serije 250, pa je odluka da nastupi na turniru u Tel Avivu iznenadila mnoge.

Tel Aviv open se ove godine vratio na ATP tur posle pauze od 26 godina, a ključnu ulogu u tome je imalo otkazivanje dela turneje u Kini.

„Generalno na ATP turu potražnja nadmašuje ponudu. Zbog toga imamo mnogo novih lokacija, a Tel Aviv je imao jak apetit za povratak. Ima ponosnu istoriju, tako da se savršeno uklopio nakon otkazivanja Kine“, rekao je Džonston.

PROČITAJTE JOŠ:

Direktor turnira je istakao da je pronađeno savršeno mesto u kalendaru ove godine.

„Na primer, imate Novaka koji je ovde došao iz Londona, a posle toga ide u Astanu. To je savršeno odgovaralo, a ne bi da smo na primer pokušali da se uguramo kada se igraju Antverpen i Stokholm. To bi bilo drugačije“, objašnjava izvršnik.

I sam je bio svestan da Novak ne igra često na ovakvim turnirima, ali da je sada idelana prilika za tako nešto.

„Svi turniri žele najbolje igrače, ali smo se pitali koliko često on igra 250-ice? Veoma retko. Ovo vreme je uglavnom krcato u kalendaru, a igrači su uglavnom umorni odmah posle US opena, igraju već cele godine, tako da pažljivo biraju gde će igrati“.

Novak je ove sezone propustio dva grend slema, pa sada mora da se bori kako bi izborio nastup na Završnom mastersu.

„Ali, što se Novaka tiče, desilo se nešto nesvakidašnje pa je propustio dva slema. Kad je postalo jasno da neće ići u SAD, javili smo mu se i rekli: ‘Molim te nas uzmi u razmatranje, mislim da možemo da se uklopimo u tvoj raspored’. I onda je on krenuo i razmišljanje. Sve se svelo na naš pristup. Retko kada vas neko pita da dođe. Stvarno morate da lovite“.

Organizatorima je pomoglo i to što Novak voli Izrael i tamošnji narod, što je i sam istakao.

„Da, sigurno. Mislim da je to bio bitan faktor. Znao sam da su njegovi prvobitni menadžeri odavde. Znam da stvarno ceni zemlju. Sve je to bio deo procesa, jer se na kraju sve svelo na to da on izabere savršen raspored kako bi ostvario stvari koje želi da do kraja sezone, a to je igranje u Torinu. Ali, sigurno je i to bio faktor kada je razmatrao koje turnire da igra ovih nedelja“, podvukao je direktor turnira u Tel Avivu.

BONUS VIDEO Novak Đoković dočekan ovacijama u Izraelu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar