Foto: Photo/Mićael Probst

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, još jednom je govorio o predstojećem turniru i nastupu Novaka Đokovića u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ

U jednom TV gostovanju, Tajli je potvrdio da Australija neće popustiti i da će samo vakcinisani moći da dođu u državu Viktoriju.

„Duga je i žestoka bila rasprava do kraja, ali kada je premijer najavio da će svi koji dolaze u Viktoriju i hoće da budu deo Melburn Parka morati da budu vakcinisani, to je uključivalo navijače, osoblje i igrače“, rekao je Tajli.

Izneo je i statističke podatke.

„Verovatno je samo nešto više od 50 odsto igrača u tom trenutku bilo vakcinisano. Približićemo se 90 posto i ima još malo vremena do tog datuma krajem decembra kada svi stignu. Svi znaju da moraju da se vakcinišu sedam dana pre nego što stignu u Australiju i naravno da imaju izbor svih različitih vakcina, a Džonson i Džonson je jedni od njih.“

Bilo je zatim reči o Novaku.

„Novak je jasno stavio do znanja da je njegov status privatan i lična stvar za njega i on ima potpuno pravo na tu poziciju, međutim, da bi došao u Australiju, moraće da dostavi overenu potvrdu o vakcinaciji koji dobijaju ovdašnji medicinski zvaničnici i to će važiti za sve koji dolaze“, rekao je on.

Tajli je rekao da se odvija sve po planu uprkos pojavi omikronskog soja koronavirusa.

„Još uvek čekamo. Razgovarao sam sa vlastima i ima još uvek mnogo neodgovorenih pitanja oko novog soja. Mislim da ćemo u narednih 14 dana imati dodatna pojašnjenja, ali u ovom trenutku sve se odvija po planu. Radujemo se punim tribinama, a prvi čarter let stiže 28. decembra.“

BONUS VIDEO Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare