Foto: KIK Gabriele Menis / The Photo One / Profimedia

Srđan Đoković ogorčen je zbog tretmana koji Novak Đoković ima u Australiji, uoči prvog Grend slema 2022.

PROČITAJTE JOŠ

Otac najboljeg tenisera na svetu govorio je o Dejvis kupu, ali i predstojećem Australijan openu, koji je već podigao prašinu, iako je daleko početak turnira.

„Nisam razgovarao sa Novakom nakon poraza (u Dejvis kupu od Nemačke), nije mu prijatno što je igrao pred prazinim tribinama. Reako je da sport nije važan i da ne treba da se igra po svaku cenu. Ako je država odlučila da publika ne može da gleda, onda ne treba ni da se igra tenis“, rekao je Đoković uz opasku „da ćemo osvojiti Dejvis kup.

To je sada nešto na šta ne možemo da utičemo, rasplet zavisi od drugih rezultata.

Posle Dejvis kupa sledi pauza, pa Australijan open, na kom je nastup Novaka pod znakom pitanja.

„Evo ovako, što se tiče vakcina, lično pravo svakog od nas je da li ćemo se ili nećemo vakcinisati. Niko nema pravo da nam ulazi u intimu, svako ima pravo da odlučuje o svom zdravlju. Da li je Novak vakcinan ili ne, ja to ne znam. Mislim da Novak to neće objaviti, ni ja kao Novakov otac ne znam da li se on vakcinisao. Ima 34 godine i ima pravo da odlučuje o svom životu. Što se tiče odlaska u Australiju, bilo je neprijatno slušati šta su državnici u Australiji pričali o Novaku. Da li će Novak igrati zavisi od njih. On bi voleo da igra, jer tamo ima mnogo naših ljudi. Mi bismo svi do voleli više od svega. Pod ovim ucenama, verovatno neće igati Australiju. Ja to ne bih uradio, a on je moj sin“, rekao je Đoković kao gost TV Prva u emisiji „Jutro“.

BONUS VIDEO Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare