Foto: Printscreen Instagram

Srpska teniserka Dejana Radanović osvojila je ITF turnir u Monastiru.

Dejana je u finalu pobedila kinesku teniserku Fangžu Liu u tri seta, sa 6:7 (4), 6:3 i 6:2 na tuniskom betonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Radanovićeva, trenutno 897. teniserka na WTA listi pobedila je u polfuinalu Beatris Riči u tri seta, Eleni Kristofi u četvrtfinalu, u drugom kolu Anđeliku Ragi i u prvom Eliju Inisan.

Posle duge pauze, preduge za teniserku koja će u maju napuniti 27 godina, Dejana se vratila takmičenjima na mala vrata i nada se usponu na WTA listi.

Ona je pauzirala dve godine iz raznoraznih nedaća koje su je snašle. Imala je ozbiljnih problema sa virusom i povredama koje su je snalazile usput.

„Kad sam došla nazad, posetila sam kardiologa (nešto što je trebalo da uradim još ranije) i srce mi je bilo u lošem stanju. Sada, skoro četiri meseca kasnije još se nije oporavilo i ne mogu ni da zamislim kroz šta je ono prošlo zbog mene. Nažalost, bilo je i sportista koji su trenirali sa virusom, nisu se dobro oporavili i srce im je jednostavno stalo. Verovatno ni ja nisam svesna koliko sam srećna što moje nije. Ako vam ja posao kancelarijski onda je to drugačija priča, vraćanje na posao, nego kad morate da trčite satima u toku dana. Slušajte svoje telo i znajte kada da ga naprežete, a kada da stanete“, ispričala je Dejana pre dve godine.

Koliko je stanje bilo ozbiljno, otkrila je svojevremeno i za naš portal.

„Mene je u tom momentu iskreno bila sramota da kažem trenerima: ja sam umorna, opet. Od čega si umoran? Tako sam trenirala deset dana. Sad kad se vratim, ne znam ni kako sam uspevala“, kazala nam je Radanovićeva.

Dve godine kasnije pokazala je da postoji razlog zašto je još 2018. bila među najboljih 200 na svetu.

BONUS VIDEO: Lajović pobedio Đerea na turniru u Riju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar