Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Ruski teniser Danil Medvedev dao je zanimljivo objašnjenje na pitanje zašto je odlučio da igra turnir na Majorki.

Medvedev je drugi teniser planete, a turnir na španskom ostrvu se igra za 250 ATP bodova. Ista je situacija bila i pre mesec dana sa turnirom u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Na njemu nije bilo Medvedeva, ali jeste Novaka Đokovića, koji je na drugom turniru u Beogradu uzeo titulu, a onda pobedio i na Rolan Garosu.

„Svi su pitali Novaka Đokovića ‘zašto ideš u Beograd, nedelju pre Rolan Garosa?’. Ali, tamo je stekao mnogo samopouzdanja i onda uništio sve redom u Parizu. Tako da, može da bude dobro pripremiti se pred grend slem kada pobeđuješ u nekim mečevima“, objasnio je Medvedev.

Novak na Majorki igra samo u dublu, a Danil turnir u singlu počinje u drugom kolu, okršajem sa Korentinom Muteom, koji je na startu bio bolji od Lojda Harisa.

Da podsetimo, Đoković je loše počeo deo sezone na šljaci pošto je u Monte Karlu izgubio u trećem kolu od Danijela Evansa.

Zatim je na prvom turniru u Beogradu ispao od Aslana Karaceva u polufinalu, a u finalu Rima je poražen od Rafaela Nadala u tri seta.

Igrao je i na drugom turniru u Beogradu gde ga je propisno namučio Andrej Martin u polufinalu kroz tri seta, a ni Aleks Molčan u finalu nije bio lak zadatak, iako je reč o 255. teniseru planete.

Sve to je ubrzo zaboravljeno, kada je Novak preokrenuo meč protiv Lorenca Sonega na Rolan Garosu od 0:2 do 3:2 u četvrtom kolu, zatim od 0:1 do 3:1 u polufinalu protiv Rafaela Nadala i u finalu od 0:2 do 3:2 protiv Stefanosa Cicipasa.

Kada je reč o Medvedevu, on je ispao u trećem kolu Madrida, drugom kolu Rima i eliminisan je u četvrtfinalu Rolan Garosa. Nije mu potom prijala ni trava jer je izbačen u prvom meču u Haleu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar