Medvedev trči za lopticom u polufinalu Sinsinatija, Foto: Tanjug / AP Photo/Aaron Doster

Ruski teniser Andrej Rubljov pobedio je svog zemljaka Danila Medvedeva u polufinalu mastersa u Sinsinatiju.

Rubljov je preokrenuo rezultat, pošto je Medvedev daleko bolje ušao u meč i uzeo prvi set, ali je na kraju poražen sa 6:2, 3:6 i 3:6.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva sata i 16 minuta se igralo za finale, dok će u drugom polufinalnom meču snage odmeriti Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas.

Medvedev je prvi brejk napravio već u trećem gemu i brzo je poveo sa 3:1. Napravio je još dva do kraja seta, mada je pokazao i da mu je servis ranjiv u šestom gemu.

Svoju nadmoć iz prvog seta nije preneo u naredna dva, pa je Rubljov u dramatičnoj završnici drugog uspeo da mu oduzme servis.

Do osmog gema nije bilo šansi za brejk, a onda je u maratonskoj i teškoj borbi, Andrej iskoristio petu šansu za brejk, dok Medvedev nikako nije mogao da prelomi i osvoji dva uzastopna poena.

Imao je Danil šansu da se vrati u set sa dve šanse za ribrejk, ali to nije uradio i Rubljov je izjednačio na 1:1.

Kako mu je igra slabila, tako je nervoza drugog igrača planete rasla, pa je u jednom trenutku udario u kameru u punom trku, dok je pokušavao da stigne lopticu. Oborio ju je, zatim je i šutnuo, a onda se žalio organizatorima da će zbog toga slomiti ruku.

Treći set je protekao daleko lakše po sedmog igrača sveta koji je u sedmom i devetom gemu sa dva brejka rešio meč i otišao u borbu za titulu.

Medvedevu za utehu ostaje titula u Torontu osvojena pre turnira u Sinsinatiju, a on će svejedno ostati glavni pretendent za titulu na US Openu posle Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO: Novakova 20. grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar