Bosansko-hercegovački teniser Damir Džumhur nije najzadovoljniji uslovima koji su njega i ostale dočekali u Australiji pred karantin neophodan da bi se igralo na Australijan openu.

Džumhur se požalio, a govoreći za portal Klix.ba je izrazio i sumnju da će moći da se adekvatno spremi za turnir, mada smatra da su tri sata treninga dnevno dovoljna za tako nešto.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je ukupno 17 ili 19 čarter letova iz Dohe, Abu Dabija i Los Anđelesa. Svi avioni bili su popunjeni do 25 posto kapaciteta. Upravo iz razloga da bi što manji broj igrača proveo 14 dana u karantinu. Moj let je poslednji stigao, a iako imam antitela moguće je da ću naredne dve nedelje biti u hotelskoj sobi, bez pravih priprema kada je u pitanju priprema za glavni turnir“, rekao je Džumhur.

Igrači koji su bili u avionima gde je otkrivena bar jedna zaražena osoba od koronavirusa, zatvorene su po sobama na 24 sata, dok je ostalima na raspolaganju petočasovni trening u toku dana.

„Smešteni smo u tri različita hotela, a oni koji su došli istim letom u istom su hotelu. Na sobu nemam žalbi, ali je hrana zaista loša i svi se sa time slažemo. Morali su taj segment bolje da organizuju. Sreća je da postoji mogućnost naručivanja hrane“, nastavio je Džumhur.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Australijske vlasti su početkom ove nedelje odbile sve zahteve koje je u otvorenom pismu uputio Novak Đoković, a koji uključuju više treninga i manje izolacije.

„Mnogi igrači su ljuti na organizatore jer niko nije znao za pravilo da, ukoliko u avionu postoji jedna pozitivna osoba svi moraju u karantin. Došli smo ovde da zaradimo novac i igramo na Grend slemu, ali su pravila zaista rigorozna“, istakao je Džumhur.

Da podsetimo, Australijan open počinje osmog februara, a završava se 21. februara, što je dve do tri nedelje kašnjenja u odnosu na uobičajeni termin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram