Foto: Nova.rs

Sjajan meč za srpsku predstavnicu, samo neka tako nastavi

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je savladala Italijanku Jasmin Paolini sa 2:0, po setovima 6:2, 7:5.

Meč je trajao sat i 36 minuta, a Olga će u narednoj rundi imati veliki izazov protiv Ons Žabur, koja je sedmi nosilac na turniru, a bila je i druga na svetu.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji put Srbija je imala predstavnicu u trećoj rundi Rolan Garosa 2016. godine kada je u toj fazi zaustavljena Ana Ivanović.

Dosad se Olga Danilović četiri puta kvalifikovala za glavni žreb grend slem turnira i svaki put je pobedila još jedan meč, ali takođe nikada nije išla dalje od druge runde. Sve do sada, kada je nadmašila očekivanja, prošla kvalifikacije i sada niže samo uspehe.

Odmah na startu meča Srpkinja se suočila sa dve brejk lopte, ali je njih uspešno spasila.

Već u četvrtom gemu Olga je stigla do brejka, koji je uz malo muke potvrdila, a nešto kasnije sa novim brejkom stigla do prednosti od 1:0 u setovima.

Drugi deo igre bio je mnogo zanimljiviji i neizvesniji. Paolini je imala dva brejka prednosti, povela je sa 3:0, ali je Olga uspela da vrati jedan brejk.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Italijanka je ponovo uspela da povrati dva brejka prednosti, a onda je spasila i tri brejk lopte, pre nego što je povela sa 5:1.

Od tog trenutka Olga se budi i pravi veliki preokret. Sa samo jednim izgubljenim poenom uzela je dva svoja servis gema, a iskoristila je i dve brejk lopte koje je imala, pa je na semaforu očas posla stajalo 5:5.

Pailini je propustila tri brejk lopte da ponovo povede, a Olga je u narednom gemu iskoristila drugu brejk i meč loptu i otišla u treće kolo.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare