Čilić o Novaku: Niko kao Đoković, skidam mu kapu do poda

Tenis 10. maj. 202012:43
Podeli:
čilić
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Hrvatski teniser Marin Čilić vreme karantina provodi sa porodicom, a posebno se osvrnuo na ono što radi Novak Đoković.

Svim sportistima je vreme pandemije i obavezne izolacije prilično teško palo. Odvojeni su od onoga što najviše vole da rade, ali su imali više vremena da provedu sa porodicom, koja im uvek nedostaje usled brojnih obaveza.

Tako i Čilić uživa sa suprugom Kristinom i sinom Baldom, a uspeva i da trenira u Cavtatu.

Tenis je verovatno poslednji sport koji će se vratiti, zbog poteškoća oko putovanja, ili će se prilagoditi na regionske ili državne turnire. Neke slične ideje postoje i za prostor bivše SFRJ, u koju su uključeni Đoković i Goran Ivanišević.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi teniser sveta oduševio je hrvatskog kolegu zbog svega što čini za beli sport kao čelni čovek ATP Saveta igrača.

„Nikad se u istoriji neki broj jedan nije tako angažovao u pomaganju igračima kao Novak poslednjih godina. Istina, upućen je u većinu problema, na terenu i van njega, sluša sugestije, pokreće inicijative, otvara neke druge kanale… Skidam mu kapu do poda na tome“, naglasio je Čilić u intervjuu za Večernji list.

Što se tiče ideje da se igra regionalni turnir, hrvatski teniser kaže:

„Priželjkujem da se mi što pre vratimo pravim turnirima i nastavimo sezonu, ali ako to još dugo ne bude moguće, i ovakvi turniri bi dobro došli. Ja bih svakako nastupio, posebno ako bi bili humanitarnog karaktera“.

Čilić ne vidi smisao igranja i nastavka sezone pred praznim tribinama.

„Meni se čini da nema smisla igrati bez publike jer ona donosi sponzore i stvara ugođaj. Nama je posebno važno da se uspostavi koliko-toliko normalna avio saobraćaj. Igrači dolaze iz celog svijeta, iz Japana, Australije i Amerike, a ne samo iz Evrope. Mislim, može se o tome razgovarati ako se ova agonija s koronavirusom produži, ali ja se nekako nadam povratku normalnim vremenima“, priželjkuje teniser koji je do sada zaradio gotovo 28 miliona dolara od turnira.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar