Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Stefanos Cicipas, šesti teniser sveta, u polufinalu Rolan Garosa igraće protiv najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića.

Iako je svoj meč četvrtfinala, u kojem je bio bolji od Rusa Andreja Rubljova, 7:5, 6:2, 6:3, završio ranije, Grka su upitali o eventualnom meču sa Novakom u polufinalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč Đokovića i Karenjo Buste u to vreme nije bio završen, ali je bilo poznato da Novaka muči povreda u prvom setu.

PROČITAJTE JOŠ: „Kad mu ne ide, Novak stalno traži pomoć lekara“

Cicipas je ipak mišljenja da to neće imati nikakvog uticaja u narednom susretu.

„Protivnik je protivnik, nije važno je li povređen ili nije. Ne, povreda neće imati nikakvu ulogu u tom meču. Ja moram da igram onako kako igram. To možemo da zaboravimo jwer ja pristupam tom meču istim intenzitetom koji sam imao i na nekoliko prethodnih mečeva“, kaže Cicipas.

Na pitanje je li očekivao da mu šljaka u Parizu donese drugo grend slem polufinale karijere (prvo u Australiji 2019.), rekao je:

„Očekivao? Ne možete ništa da očekujete. Nisam očekivao ni da igram to polufinale Australijan opena. To je svakako ostvarenje sna. Ipak, očekivanje? Očekujem još od tih juniorskih dana da potencijalno osvojim neki od ovoh grend slemova. Srećan sam što sam u ovoj poziciji, veoma je zadovoljavajuća. Mislim da mogu da naučim nešto iz prethodnog iskustva. Jurim nešto spektakularno“, smatra Cicipas.

Poznata je priča o tome kako je Cicipas, kao školarac, bežao sa časova u školi kako bi gledao prenose sa Rolan Garosa.

„Ja sam valjda bio jedini koji je bežao iz škole da bi gledao tenis. Kod nas tad niko nije igrao ozbiljan tenis. Sad sam siguran da ih više beži kući sa časova jer ih mnogo više igra tenis u Grčkoj, lepo je to videti. Sećam li se nekih klasika? Da, sećam se da sam gledao Fabrisa Santoroa. Koliko je trajao meč, šest sati? Santoro i Klemon su igrali, mislim. Moj fizio Žerom je bio deo tog meča, vidite kako je mali svet. Gledao sam još jedan triler, meč u pet setova, možda između Ljodre i Maua. Bilo je epskih mečeva koji se nisu igrali na ‘Šatreijeu’ ili „Lenglenu’, već na manjim terenima. Omiljen mi je bio meč Federera i Nadala. Uvek ih ovde gledam… Turnir je taman negde pred leto. Tada nam se nekako i završava škola, tako da je to bilo baš lepo vreme“, zaključio je Cicipas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare