Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Boris Beker, nekadašnji nemački teniser, već godinama se nalazi u velikim finansijskim problemima.

On je morao da prodaje imovinu kako bi namirio dugove, a moraće da proda i kuću vrednu 1,8 miliona funti.

PROČITAJTE JOŠ

Budući vlasnik će imati jedan problem – moraće da živi u toj kući sa njegovom majkom.

„Spektakularna vila sa beskrajnim pogledom na Rajn valej i sedam soba, ima i sprat za baku“, navedeno je u oglasu.

Iz agencije za prodaju nekretnina je navedeno da je vila od gotovo 900 kvadratnih metara površine trajno prebivalište gospođe Elvire Beker, te da je uslov za kupca da tako i ostane.

Vila se nalazi u Lajmenu, rodnom mestu Bekera, oko pet kilometara udaljenom od drevnog grada Hajdelberga.

„Nije poznato koliko dugo udovica Beker živi u kući koja ima ogromnu terasu, saunu i đakuzu kupatilo, te da li se ona nalazi“, navodi se.

Beker je 2017. godine proglasio bankrot zbog dugova u iznosu od 11 miliona funti, iako je tokom karijere zaradio 120 miliona, što od nagrada sa turnira, što od sponzora.

„Spektakularna vila, nekada procenjena na devet miliona funti, našla se na tržištu prošle godine, ali uprkos šumi, otvorenom bazenu, činjenici da ima četiri kuće za goste, sletalište za helikoptere i teniski teren, sada je u ruiniranom stanju“, piše Dejli mejl.

Kako se dodaje, pretpostavlja se da je ta vila jedna od objekata koje je Beker hteo da sakrije prilikom objave bankrota, zajedno sa trofejima i medaljama iz svoje bogate karijere.

Beker je navodno sakrio tri objekta u vlasništvu, 1,2 miliona funti u kešu i 75.000 akcija u posedu, što bi moglo da ga košta sedmogodišnje zatvorske kazne ukoliko bude proglašen krivim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare