Boris Beker
Boris Beker; Foto: EPA/MAST IRHAM

I dalje deluje neverovatno mnogima da se Boris Beker nalazi u zatvoru. Već šest meseci je iza rešetaka, a sada je poznato i kako se snašao u engleskom zatočeništvu.

Beker je u karijeri osvoji šest grend slem titula (tri Vimbldona, dva Australijan opena i US Open), bio je broj jedan na svetu, a poznat je po brojnim skandalima.

PROČITAJTE JOŠ

Završio je u zatvoru pre šest meseci kada je sud odlučio da je lažno prijavio bankrot 2017. godine. Naime, i dalje je posedovao imovinu i novac na računima u inostranstvu (izbegavao je da plati porez).

Od maja je u zatvoru blizu Nufilda, a osuđen je na dve i po godine zatvorila zbog 2,5 miliona funti koje je odbijao da plati jer je navodno bankrotirao.

Kako prenosi nemački tabloid „Bild“ Beker sada trenira redovno u zatvoru, a izgubio je čak osam kilograma. Glavni razlog zbog kog je smršao je što je prestao da pije alkohol, koji je u zatvoru strogo zabranjen.

Takođe je postao trener za fitnes i psihologiju, a iskustvo kako navodi Bild pronalazi iz svog iskustva iz perioda kada je bio prvi teniser sveta.

Ipak, Beker je upoznao zatvorenike sa specijalnom vrstom joge i meditacije, za koje je ranije govorio da je učio delimično i od Novaka Đokovića dok mu je bio trener.

„Kao sportista, on zna samo uspon i pad u porazima i pobedama. Deli životno iskustvo sa prijateljima zatvorenicima“, preneo je „Bild“.

U tom krili zatvora robijaši imaju neke dodatne povlastice i Beker navodno ima sopstvenu ćeliju.

Kristijan-Oliver Moser, advokat Bekera, ispričao je za „Bild“.

„Naš klijent Boris Beker nastavlja da se dobro nosi sa okolnostima i konstruktivno provodi svoje zatvorsko vreme. Može da telefonira kada god želi i da komunicira sa spoljašnjim svetom. Svi dalji detalji o njegovom zatvoreništvu su zaštićeni individualnim pravima“, rekao je Moser.

 

BONUS VIDEO Novakov reket poleteo ka publici, posvađao se sa sudijom

Komentari

Svi komentari (0)