Srpski doktor i profesor Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Ivan Videnović, "tužio" je Novaka Đokovića Vimbldonu zbog psovanja publike, a onda nastavio da ga napada uz bizarnu paralelu sa "odnosom prema zločinima".

PROČITAJTE JOŠ

Iako se dešavalo da Rodžer Federer i Rafael Nadal psuju na terenu, iako se to dešava kada emocije prevladaju, Videnoviću je uspelo da od toga konstruiše priču kao da je Novak to uradio bez razloga i da je prvi počeo.

Šta se dešavalo na tribinama, za Nova.rs je već opisao Pav Džil, Novakov navijač iz Engleske.

„Bila je tu grupa od 3 ili 4 muškarca koji su sedeli nekoliko redova iza sudijske stolice, oni su bili glavni akteri provokacija. Davali su sve od sebe da iziritiraju Novaka. Činilo se da je Kudla bio inspirisan ovom frenetičnom podrškom, koja je iznudila tačku prekida. Tada smo videli onu neverovatnu igru sa 23 razmene udaraca. Novak je na kraju osvojio ovaj poen savršeno izvedenim drop šotom, a zatim je pustio ovaj svemogući urlik u pravcu navijača koji su ga začikavali. Za mene je to bio savršen odgovor za njih i pokazao im je da ga neće sputati, već suprotno, jednostavno će igrati još bolje! Do kraja meča sudija se potrudio da kontroliše navijače i pozvao je navijače da i dalje uživaju u meču, ali da poštuju oba igrača i da se zaustavi prozivanje između poena“, rekao je između ostalog Pav.

Videnović je bio ogorčen Novakovim ponašanjem, pa se obratio Vimbldonu da se žali, zbog čega ga već dva dana ismevaju na Tviteru.

„Hej Vimbldone, da li znate da je uzvikivanje sa konotacijom oralnog seksa navijačima, nakon pobede vašeg vrhunskog sportiste u muškom singlu, u svim srpskim medijima i na Tviteru“ napisao je Videnović i izazvao salvu uvreda i podsmešljivih komentara.

Dan kasnije, kada je Novak odigrao meč protiv Garina, na kom nije bilo provokacija ni nedoličnog ponašanja publike, Videnović je video da je „Novak korigovao ponašanje“.

Kao vrhunac, izdvaja se to što je Videnović uspeo da jedan momenat sa sportskog terena poveže sa „našim odnosom prema ratu i zločinima“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare