Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Boris Beker, bivši broj jedan svetskog tenisa i nekadašnji trener Novaka Đokovića, podneo je ostavku na mesto u Nemačkoj teniskoj federaciji na funkciju direktora za muški tenis.

On je takođe bio zadužen za razvoj mladih talenata, a posao je započeo 2017. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Beker je posećivao akademije, nagledao turnire juniora i bio je zadužen za Dejvis kup operacije. Odlučio je da napusti funkciju do kraja godine.

PROČITAJTE JOŠ: Davidenko: Ne znam da li je Danil mentalno jak za grend slem

„Rad u Savezu mi je pričinjavao veliko zadovoljstvo u protekle tri i po godine. Nažalost nemam dovoljno vremena da nastavim da radim ovaj zahtevan posao. Mogao bih jednog dana da se vratim i pomognem čak i u većem zadatku ako se prilika pojavi. Ostaću u dobrim odnosima sa ljudima iz Saveza“, rekao je Beker u saopštenju koje je objavila Nemačka teniska federacija.

Sportski direktor Nemačke teniske federacije Klaus Eberhard je rekao da im je žao zbog ovakve odluke šestostrukog grend slem šampiona.

„Žao nam je zbog ovakve odluke, ali je u potpunosti razumemo. Svojim velikim iskustvom i ličnošću, Boris je imao uticaja na takmičarskom planu na svim nivoima“, rekao je Eberhard.

Njegovu funkciju preuzeće selektor Dejvis kup tima Mihael Kolman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar