Azarenka
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Viktorija Azarenka savladala je posle preokreta Karolinu Mučovu 5:7, 6:1, 6:4 i plasirala se među osam najboljih teniserki na US Openu.

Beloruskinja je uspela u prvom setu da nadoknadi dva brejka zaostatka, ali je potom izgubila novi gem na svoj servis, a sa njim i set.

Znatno sigurniju igru 27. teniserka sveta je prikazala u narednom setu koji je dobila za 34 minuta uz samo jedan izgubljen gem.

PROČITAJTE JOŠ

Brejk, a potom i ribrejk u trećem setu najavili su uzbudljivu borbu Azarenke i Mučove u završnici, ali je Češka teniserka izgubila još jedan gem na servis i tako ispala sa prestižnog turnira.

Znatno lakše do naredne faze stigla je Elis Mertens koja je priredila iznenađenje i eliminisala 4. teniserku sveta Sofiju Kenin 6:3, 6:3.

Belgijanka je Amerikanku savladala za 76 minuta bez previše poteškoća i neizvesnosti.

Dva brejka 18. teniserke sveta nagovestila su epilog prvog seta. Tračak nade vratio je gem koji je Kenin uzela na servis rivalke, ali je ribrejkom Mertens stavila tačku na set.

U drugom setu brejk Belgijanke pri rezultatu 3:2 bio je dovoljan za pobedu, pa je Mertens zakazala duel sa Azarenkom u četvrtfinalu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar