Andrea Gaudenzi Foto:ATP Tour

Andrea Gaudenci, prvi čovek ATP-a, govorio je o statusu Novaka Đokovića u svetu tenisa posle odluke da se ne vakciniše.

Novak je pod znakom pitanja za nastupe na Indijan Velsu, Monte Karlu i Rolan Garosu, a Gaudenci je zadovoljan što će „broj 1“ igrati barem u Dubaiju.

PROČITAJTE JOŠ

„Novak je već planirao da igra u Dubaiju, tako da su to dobre vesti. Želimo da vidimo Novaka srećnog i zdravog, da ga gledamo kako igra“, rekao je Gaudenci.

Potom se osvrnuo i na reči direktora turnira u Monte Karlu Željka Franulovića, koji je izjavio da Novak izričito mora da primi vakcinu kako bi nastupio.

„Želimo najbolje igrače na najvećim turnirima i Monte Karlo je svakako jedan od njih. To je jedan od najvažnijih datuma u kalendaru. Nadamo se da ćemo imati pun kapacitet na tribinama.“

Gaudenci se nada i kraju pandemije.

„Nadamo se da ćemo ostaviti kovid iza sebe što je pre moguće. Iskreno, čujemo dobre vesti. Konačno vidimo svetlo na kraju tunela. Idemo u pravom smeru da ostavimo ovu užasnu pandemiju iza nas.“

Inače, Gaudenci je u ratu sa PTPA, Novakovom organizacijom koja okuplja tenisere.

O njegovim kontroverzama, za Nova.rs je govorila Katarina Pijetlović, Novakova saradnica iz PTPA.

Katarina je docent sportskog prava na Univerzitetu Mančester Metropoliten, na Pravnom fakultetu u Mančesteru, član je MMU Instituta za sport, ekspert je za fudbal i tenis, a govorila je o sukobima interesa koje Gaudenci ima.

Gaudenci je nedavno izazvao skandal izjavama o čelendžerima, zbog čega je Tenis Sandgren tražio ostavku.

BONUS VIDEO Navijanje i podrška Novaku Đokoviću na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar