Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Andrea Petković, nemačka teniserka srpskog porekla, stigla je u Beograd gde će nastupiti na Serbia Open turniru za teniserke, a po dolasku je istakla da se u prestonici Srbije oseća "kao kod svoje kuće".

PROČITAJTE JOŠ...

Ona je najavila da je cilj za tekuću sezonu povratak među 50 najboljih teniserki planete:

„Nisam verovala da to fizički mogu, jer sam imala veliku operaciju kolena, ali se već 3-4 meseca dobro osećam, ušla sam u formu i ako to pokažem i u mečevima, mislim da imam šansu za top 50, a onda je nebo granica“, rekla je Petkovićeva.

Ona je potom pričala i o svom treneru, Petru Popoviću:

„Sa Petrom sam igrala najbolji tenis. Probala sam da igram i sa Nemcima, oni svakako jesu profesionalni i stručni, ali meni uvek više prija srpski mentalitet gde se druži i radi zajedno, zato sam tražila da imam makar jednog Srbina u ekipi, mada je dobro da ih bude i više. Često sam na putu i van kuće, ali volim da se družim, tako da mi sve ovo mnogo prija“, zaključila je Petkovićeva.

Najviši plasman u karijeri imala je u novembru 2011. godine, kada je bila deveti reket sveta, dok je deset godina kasnije 33-godišnjakninja tek 107. na planeti, doduše dobrim delom zbog povreda sa kojima je imala problema poslednjih meseci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar