Fot:o: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Pisana istorija tenisa.

Karlos Alkaraz je pobedom nad Marinom Čilićem od 6:4, 3:6, 6:4, 4:6, 6:3 stigao do plasmana u četvrtfinale US Opena i obezbedio prodor među tri najbolja tenisera sveta.

PROČITAJTE JOŠ...

Hrvatski teniser je bolje ušao u meč i poveo sa 2:0 u prvom setu, ali mu je Španac odgovorio sa četiri vezana gema, nakon čega je drugu set loptu u desetom gemu pretvorio u 1:0.

U drugom setu obrnuta slika – Alkaraz je odmah napravio brejk za 1:0, ali je Čilić bio taj koji je odgovorio serijom od četiri gema i sa 6:3 izjednačio.

Treći set oba tenisera su odigrala sigurno, Alkaraz je propustio brejk loptu u osmom gemu, ali je u desetom treću uspeo da pretvori u 6:4 i ponovo dođe do prednosti.

Četvrti deo igre doneo je pravi festival propuštenih šansu za oduzimanje servisa rivalu. Alkaraz je propustio sedam, Čilić četiri, ali je jednu ipak uspeo da pretvori u brejk, i to u devetom gemu, povede sa 5:4 i potom na svoj servis, iako je Španac imao dve šanse da poravna, stigne do 2:2.

A u petom setu stara priča – Čilić je poveo sa 1:0 na servis rivala, Alkaraz odgovorio sa dva brejka, što je bilo presudno. Do kraja meča nije bilo prilike za brejk, pa je Alkaraz sa 6:3 stigao do trijumfa i prolaza u narednu rundu, gde će igrati sa Janikom Sinerom.

Takođe, Alkaraz je obezbedio i prodor među trojicu najboljih igrača sveta, a postoji mogućnost da postane i najmlađi svetski broj jedan sa 19 godina i četiri meseca, ukoliko se plasira u finale a tamo rival ne bude Kasper Rud, s obzirom na to da je Rafael Nadal ispao u osmini finala. Ukoliko osvoji titulu, Španac je sigurno prvi na planeti.

BONUS VIDEO Čudesan poen Alkaraza za brejk