Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Da li se bliži kraj?

Rafael Nadal je imao šansu da trijumfom na US Openu pobegne Novaku Đokoviću na dve grend slem titule, ali je Frensis Tijafo pred domaćom publikom bio bolji sa 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ...

Bilo je jasno da nešto ne štima kad „bika sa Majorke“, a po završetku meča Španac je uplašio navijače najavom pauze:

„Nemam ideju ništa oko rasporeda kada ću igrati u ovom trenutku. Postoje mnogo važnije stvari u mom privatnom životu kod kuće. Privatni život je uvek mnogo važniji nego moj posao. Čekam rođenje sina. Vreme je da se resetujem. Bili su ovo veoma teški meseci“, rekao je Nadal.

Potom je dodao:

„Moram da se vratim, da popravim stvari i ne znam kada ću se vratiti. Kada se budem osećao mentalno spremnim da se ponovo takmičim, tada ću se vratiti.“

Nadal je istakao da je prioritet u ovom momentu rođenje prvog deteta:

„Izgubio sam meč u osmini finala poslednjeg grend slema sezone. Teško mi je da napravim analizu za kalendar takmičenja. Čeka me put kući, imam važnije stvari tamo. Kada dođem tamo doneću odluke, kada vidim stvari u privatnom životu, to mi je bitnije u ovom momentu. Pokušao sam, uradio sam šta sam mogao u Njujorku, nije se završilo kako sam želeo. Posle svega započeću ponovo sa profesionalnim životom. Čeka me rođenje prvog deteta i nadam se da će sve biti dobro“, rekao je Rafa.

O samom duelu je prokomentarisao:

„Nisam uspeo da zadržim visok nivo tenisa predugo, bio sam slab sa kretanjem, on je koristio to, rano je udarao lopticu, nisam uspevao da uzvratim. Tenis je sport u kom je pozicioniranje veoma bitno, ako ne, onda morate da budete mladi i brzi, ja više nisam u takvom trenutku. Moji udarci morali su da budu bolji, kvalitet udaraca nije bio dovoljno dobar, bio je baš loš, nisam ga ugrozio. Bio je bolji i svaka mu čast, mnogo toga je dobrog uradio. Ipak, ja moram da analiziram prvenstveno svoju igru, ima mnogo stvari za analizu, jer nisam bio dovoljno dobar da ga ugrozim i a napravim štetu. Ako ne igram kvalitetno onda olakšavam posao rivalu. Nema izgovora, moram da priznam da je bio bolji igrač u ovom duelu“, zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO Nadal držao predavanje rivalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar