Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Nemački teniser Aleksander Zverev našao se na udaru brojnih kritičara na društvenim mrežama zbog toga što se nije pridržavao pravila o rastojanju u kontaktu sa jednom mladim igračem na Floridi.

Sedmi teniser sveta je trenutno u Americi, na Floridi, gde je zajedno sa bratom Mišom. Treniraju u „Sadlbruk teniskoj akademiji“ i to pod određenim pravilima. Terene u centru koristili su nekada i Martina Hingis, Pit Sampras i braća Brajan.

Ipak, čini se da je Zvezec bio nepažljiv pošto je na Instagram profilu akademije objavljena fotografija Zvereva i jednog mladog tenisera, koji je želeo da se fotografiše sa njim. Očigledno je da se Nemac nije držao pravila o distanciranju prilikom kontakta sa drugim osobama.

PROČITAJTE JOŠ

„Čak i kada je sezona odložena, vežbanje nije! Aleks Zverev i studenti koriste vreme na terenima koliko god mogu“, stajalo je u potpisu sporne fotografije koja je kasnije povučena sa profila.

Nedovoljno brzo, doduše, jer su kritike već počele da pljušte.

„Čini se da Zverev živi na drugoj planeti u odnosu na sve nas“, kritikovao ga je novinar „Gardijana“ Tumaini Karajol.

Zverev je u karijeri osvojio 11 titula, a najveći uspeh je titula na ATP tur finalu 2018. Ove godine na Australijan Openu postigao je najbolji rezultat do sada na turnirima „velike četvorke“, plasirao seu polufinale u kom je izgubio od Austrijanca Dominika Tima.

Na Floridi je do sada registrovano 16.828 slučajeva zaraze koronavirusom, a zabeleženo je 317 smrtnih ishoda.

Foto: Printscreen/Instagram

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram