Foto: EPA/JAY ROMMEL LABRA

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Australijanac Patrik Rafter, otkrio je ko mu je bio najteži rival u karijeri, ali i protiv koga danas ne bi voleo da igra.

Kada su Australijanca, koji je u julu 1999. godine postao prvi reket planete, pitali sa kim od današnjih igrača ne bi voleo da se sastane, nije bilo dileme, u pitanju su Novak Đoković i Rafael Nadal.

„Iskreno, ni sa kim ne bih igrao! Neko poput Novaka Đokovića bi moj život učinio mizernim! On tako dobro uzvraća servis. Neko kao što je Rafa, mislim da bih mogao da mu uzmem po dva gema u setu i to kad igram najbolje, na najbržem mogućem terenu. Oni su dvojica najboljih koje sam video“, izjavio je Australijanac.

PROČITAJTE JOŠ:

Teniser iz Kvinslenda, koji je osvajao US Open dva puta, 1997. i 1998. godine, otkrio je i protiv koga mu je u karijeri bilo najteže. U pitanju je Amerikanac Pit Sampras koji ima pozitivan skor sa Rafterom, 12-4.

„Najteži protivnik sa kojim sam igrao je svakako Pit Sampras, radio je sve što sam činio i ja, samo bolje. Njegovi rezultati su bili najbolji, tako da se on svakako izdvaja. Uživao sam i da igram protiv Agasija, mislim da smo imali veoma dobre bitke, stvarno sam uživao“, priznao je Rafter.

Jednom prilikom je sa Samprasom imao nesporazum posle meča, izmenjali su reči i mnogi se sećaju kako je Amerikanca tada nazvao „plačljivcem“ (cry baby).

„Ne mogu da se setim tačno tih reči, ali jedne godine u Sinsinatiju smo imali tu čarku, verovatno sam mu rekao da odraste. Jednom se iznervirao kada sam ga pobedio, ali to je bilo davno, emocije su ključale i nisam to shvatio za ozbiljno, Sve je u redu“, zaključio je Rafter.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram