Aleksander Ševčenko
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

On je jedan od mladih igrača koji traži pravi bum. Sa 22 godine je prvi put zaigrao na grend slemu i odmah upisao pobedu protiv igrača koji je bio ozbiljan favorit protiv njega. Aleksander Ševčenko je jedan od igrača koji bi mogli da budu neugodan rival za sve.

Foto: Nova.rs

Aleksandar Ševčenko je u prvom kolu savladao Oskara Otea sa 7:5, 4:6, 6:1, 7:6(2), a za Nova.rs je otkrio kako je zapravo zavoleo tenis i ko mu je bio uzor tokom odrastanja.

Najpre se osvrnuo na sam meč i činjenicu da mu je debi na Rolan Garosu posebno emotivno pao.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je prilično teško, ovo je moj prvi nastup na grend slemu, pogotovo na Rolan Garosu, to je predivna priča. Kada sam hteo da počnem da treniram tenis bio sam ovde gledao sam ovde Gaela Monfisa 2008. godine. Imao sam toliki pritisak zbog ovog meča, znam da moj rival nije igrao najbolji tenis prethodne sedmice. Danas je uspeo da servira veoma, veoma dobro, pravio sam mnogo grešaka na forhendu. Ubacio je mnogo voleje, koje možda nije morao, ali je uspeo. Bila je to teška borba, ali sam znao sam da moram da budem najbolji“, počeo je Ševčenko za Nova.rs.

Ševčenko je trenutno 84. teniser sveta i može da napreduje još ukoliko u sledećoj rundi napravi senzaciju protiv Lorenca Musetija.

Otkrio je kako zavoleo tenis.

„Tokom 2008. godine mi je majka kupila karte i bio sam najsrećnije dete na svetu. Otišao sam da gledam polufinale između Monfisa i Rodžera Federera i navijao sam za Gaela od tada. Tada sam joj rekao da želim da kupimo reket i da počnem da treniram tenis.“

Ipak, idol mu je Austrijanac jer on sada radi sa Gunterom Bresnikom, bivšim trenerom Dominika Tima. Mogao je da vidi iz prvog lica uspon, ali i pad velikog asa.

„Dominik Tim mi je bio idol jer je radio sa mojim sadašnjim trenerom dugo kao mladi momak. Gledao sam način na koji je postigao šampion i kako je postao šampion osvajanjem US Opena, kako je radio naporno i kako se nosio sa svim sitaucijama. Zaista me inspirisao.“

Nema nikakvu dilemu šta mu je cilj do kraja sezone i to ne deluje nemoguće kada se zna da je početkom prošle godine bio 328. igrač sveta. Ove godine je upisao i prvu ATP pobedu, osvojio je dva čelendžera i nalazi se na dobrom putu da postane stalni deo ATP karavana.

„Pokušaću da uđem u Top 50, ali nikada ne znate šta će se desiti. Guraću do samog kraja da postignem taj cilj, nakon toga je sve moguće. Samo da kažem da bi Top 50 bilo neverovatno do kraja godine“, završio je Ševčenko za Nova.rs.

BONUS VIDEO Đoković savladao Norija na mastersu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar