Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Nemački teniser Aleksandar Zverev imao je trenutak pomračenja svesti u toku ove nedelje zbog čega je na sebe u jednom lošem kontekstu privukao pažnju.

Zaista je neverovatno videti tu ljuljašku na kojoj se nalazi raspoloženje Zvereva, pa sad vidite potpuno smirenog lika, a sekund kasnije, pomahnitalog diva.

PROČITAJTE JOŠ:

Kad stanete pored njega da pričate neformalno, Zverev se čini vrlo neposrednim i vedrim momkom. Tako su ga uglavnom doživeli oni koji su ga sretali na Adrija turu pre godinu i po dana.

A onda na televiziji vidite kako od reketa napravi perecu dok pokazuje sa koliko besa raspolaže u relativno bezazlenom dubl meču sa Marselom Melom.

Njih dvojica su izgubili 6:2, 4:6 i 10:6 od Lojda Glaspola i Lojda Heliovare, a Zverev je od reketa zamislio da je bejzbol palica.

Zamahnuo je nekoliko puta i naterao Alesandra Džermanija, sudiju u stolici, da nogama igra kolo kako ga reket ne bi udario.

Stvarno se čovek zapita, gde je Zverev, što bi naš narod rekao, prezubio, ili „izgoreo kao licna“.

Nije mu prvi put. Prošle godine je igrao na Rolan Garosu protiv Stefanosa Cicipasa. Grk je dobio prva dva seta, u trećem je Zverev vodio 5:3.

Sudija je posle poena sišao da proveri da li je loptica kačila liniju, procenio je na štetu Nemca, koji je začas pobesneo, tvrdeći da je imao lopticu na reketu.

„Kako možete to da mi kažete, pričate da nisam imao šanse da vratim lopticu u teren? Udario sam je sredinom reketa! To je s***e, udario sam se punom snagom, posle vaše odluke nisam ni probao da je udarim punom snagom“, vikao je tada Saša i ljutito gestikulirao, udarivši mrežu reketom.

Cicipas je kasnije uspeo da prođe dalje, sve do finala kada je u pet setova poražen od Novaka Đokovića.

Kada pobeđuje, Saša je potpuno drugačiji. Ume da bude i nasmejan i šarmantan, što smo videli posle meča sa Maksimom Kresijem na Australijan openu prošle godine.

Tada je svog brata Mišu Zvereva „počastio“ epitetom rekavši da je „emotivna olupina“ i „najiritantnija osoba na planeti“, a onda i da bi u filmu o teniskim veličinama voleo da ga glumi Kevin Hart.

Na istom tom turniru je u prvom kolu rasturio reket protiv Markosa Džirona, udaravši opremu o pod.

Ništa bolje nije prošao ni reket ove godine u Melburnu, kada je Saša igrao u četvrtoj rundi sa Denisom Šapovalovim.

Dve duple greške na startu drugog seta su ga gurnule preko ivice i jednostavno je „pukao“.

Mesec kasnije dešava se opet sličan ispad, samo što je imao gore posledice i diskvalifikaciju.

„Gledaj gde je loptica odskočila, 8:6 u taj-brejku, je***e, to je bila j****a linija ti j***ni idiote“, urlao je Zverev na sudiju.

Nemac se kasnije izvinio, neki od najboljih na svetu poput Novaka Đokovića su rekli da ga razumeju, ali je bilo i onih koji su osudili takvo ponašanje.

Nadal i Đoković su rekli da je zaslužio diskvalifikaciju, Španac je dodao kako se nada da će „Saša naučiti lekciju“, a svoj sud dao je i Endi Mari.

„Ovo nije bilo dobro. Opasno je i neobuzdano“, rekao je britanski teniser i dodao: „Razumem da sportisti mogu da budu vrlo frustrirani. Pogotovo ja, prvi se nisam uvek ponašao kako bih hteo na terenu. Ne tvrdim ni sam da sam anđeo, nisam savršen“, priznao je Mari.

Greg Rusedski je otišao korak dalje tvrdeći da ATP treba da suspenduje Zvereva, što svedoči o tome koliko je pažnje privukao ovaj njegov skandal.

Foto: Tanjug / AP Photo/Luca Bruno

Strani mediji su počeli da podsećaju na nepočinstva koja je Zverev radio ili za koja se sumnjiči, pa je u prvi plan opet isplivala Olga Šaripova.

Ona je dospela u centar pažnje kada je rekla da ju je Zverev fizički maltretirao i davio jastukom u avgustu 2019. godine.

Zverev se branio rekavši da to jednostavno nije tačno, iako se suočavao sa prilično ozbiljnim optužbama i za psihičko maltretiranje i ponižavanje.

Zverev i Šaripova na Lejver kupu u septembru 2019. Foto: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Šaripova se oglasila naknadno i pravdala tvrdnjama da tada nije zvala policiju da ne bi naškodila reputaciji Zvereva, koji je i kasnije zbog privatnog života postao predmet interesovanja.

U Beograd je 2020. došao sa Brendom Pateom, nemačkom manekenkom, koja je zatrudnela sa Sašom.

Ubrzo se par rastao, posle čega je Brenda rekla da Zverev neće učestvovati u podizanju deteta sa njom.

Baš u vreme kada se Brenda porađala, marta prošle godine, Saša je objavljivao fotografije sa surferskom daskom na plaži.

Godinu kasnije, njegova nova devojka Sofija Tomala, nemačka voditeljka gledala je, hvatajući se za glavu besan ispad svog izabranika.

Bilo kako bilo, Zverev je novu sezonu započeo na prilično neslavan način, uprkos tome što je izašao iz najbolje godine karijere kada je postao olimpijski šampion.

Saša je za sada bez titule, a ako, kao što je Nadal rekao, ne uspe da se iskontroliše, sopstvena glava može da mu bude najveća prepreka na putu ka naslovnicama kao predmet skandala, pre nego kao šampion u „belom sportu“.

BONUS VIDEO: Sporni poen na meču dublova zbog kojeg je Zverev poludeo i izvređao sudiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar