Fudbaleri Partizana savladali su Spartu iz Praga rezultatom 2:1 u revanš-meču baraža za prolaz u osminu finala Lige konferencija, i ukupnim rezultatom 3:1 prošli među 16 najboljih ekipa takmičenja. Rikardo dao dva gola za crno-bele, Hložek jedini strelac za Čehe.

Partizan je na samom početku mogao do prednosti nakon što je Lazar Marković „ukrao“ loptu, protutnjao po desnom boku, ali su defanzivci Sparte uspeli da intervenišu pre nego što su Kvinsi Menig ili Rikardo Gomeš iskoristili poziciju i pogodili gol rivala.

PROČITAJTE JOŠ

No, u 7. minutu već je bilo 1:0, pošto je Saša Zdjelar uspeo da dođe do lopte, „gurne“ je u prostor ka Rikardu, a napadač se driblingom izborio za mesto i pogodio gol levom nogom za 1:0.

Nastavio je Partizan da napada, pa su crno-beli imali nekoliko solidnih prilika, ali su defanzivci Sparte u poslednjim trenucima sprečavali Kvinsija Meniga i Lazara Markovića da pogode gol, dok je Rikardo bio neprecizan sve do 24. minuta.

Iznudili su korner igrači domaćeg sastava, centrirao je Miloš Jojić a Rikardo sjajno skočio, glavom loptu o travu poslao u mrežu za 2:0.

U tom ritmu je nastavljeno prvo poluvreme, pa je Rikardo propustio još jednu šansu da pogodi mrežu, pošto je šut završio pored gola, dok su Česi tek povremeno dolazili pred kazneni prostor Partizana, ali nsiu uspeli da ozbiljnije ugroze gol Aleksandra Popovića.

Početkom drugog dela Partizan je svesno prepustio Sparti inicijativu, pa su gosti zaigrali nešto ofanzivnije i napali, stvorili par solidnih situacija, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Popovića.

Čini se da bi veče bilo savršeno da nije u 66. minutu Rikardo pri jednom duelu u kaznenom prostoru rivala izgubio ravnotežu, zbog čega je dobio drugi žuti karton (prethodno u 6. sankcionisan zbog nenamernog udaranja Viznera u lice), pa ga neće biti u sastavu za prvi meč osmine finala.

Do kraja meča Česi su preko Hloežka u 85. uspeli da dođu do gola nakon što je prethodno Urošević napravio faul nedaleko od korner zastavice, a Hložek posle centaršuta i gužve bio na pravom mestu i zatresao mrežu.

Imali su crno-beli još jednu odličnu priliku, ali je Terzić umesto realizacije odlučio da dribla, što su igrači gostiju uspeli da osujete i spreče i treći podogak u svojoj mreži.

Na kraju, 2:1 u Beogradu, ukupno 3:1, pa će crno-beli u petak od 13 časova saznati ime rivala u osmini finala Lige konferencija.

Paritzan – Sparta Prag 2:1 (2:0)

(Rikardo 7, 24 – Hložek 85)

Stadion: FK Partizan (Beograd); Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska)

Partizan: Popović, Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević, Jojić (od 78. Jojić), Zdjelar, Natho (od 61. Jevtović), Marković (od 61. Jović), Menig (od 78. Holender), Rikardo

Sparta: Holec, Hancko, Vitik, Panak, Vizner, Krejči II, Saček (od 61. Dočkal), Haraslin, Hložek, Pešek (od 46. Minčev), Čvančara (Krejči I)

Liga konferencija, baraž za plasman u osminu finala

Paritzan – Sparta Prag 2:1 (2:0) – ukupno 3:1 

(Rikardo 7, 24 – Hložek 85)

Karabag – Olimpik Marselj 0:3 (0:1) – ukupno 1:6

Gaj 12, Genduzi 77, De La Fuente 0+2)

Randers – Lester 1:3 (0:1) – ukupno 2:7

(Odej 84 – Barns 2, Medison 70, 74)

Bodo Glimt – Seltik 2:0 (1:0) – ukupno 5:1

(Solbaken 9, Vetlesen 69)

Makabi Tel Aviv – PSV Ajndhoven 1:1 (0:0) – ukupno 1:2

(Saborit 90+1 – Vertesen 85)

21.00 PAOK – Midtjiland

21.00 Slavija – Fenerbahče

21.00 Vitese – Rapid

Kraj!

Pobeda Partizana 2:1, ukupno 3:1, crno-beli su među 16 najboljih u Ligi konferencija.

90′ Terzić mogao da potvrdi pobedu

Izašao je sam ispred Holeca, ali je umesto šuta odlučio da dribla, zakomplikovao, ostalo je 2:1.

85′ Sparta smanjila na 2:1

Urošević je napravio faul nedaleko od korner zastavice zakačivši Viznera rukom po licu, nakon centaršuta Dočkala i sjajnog skoka Hancka Hložek je loptu prosledio u gol.

78′ Još dve izmene u Partizanu

Terzić je u igri umesto Jojića, Meniga je zamenio Holender.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

66′ Drugi žuti karton za Rikarda 

Nakon što je prvi put „požuteo“ nakon samo šest minuta igre nakon što je Viznera zakačio po licu, Partizanov napadač je u 66. minutu prilikom borbe za šut proklizao, izgubio ravnotežu i pao, sudija iz Bugarske je to shvatio kao pokušaj simulacije i dao fudbaleru crno-belih drugi žuti karton. Iako je prolaz protiv Sparte gotovo obezbeđen, Partizan će u prvoj utakmici osmine finala biti žestoko oslabljen nakon odluke koja je, u najmanju ruku, bila diskutabilna, pošto je utisak da je Rikardo izgubio ravnotežu, bez namere da iznudi faul.

61′ Izmene u oba tima

Nemanja Jović je ušao umesto Markovića, dok je Jevtović zamenio Natha. Vrba je na teren poslao Ladislava Krejčija i Dočkala umesto Čvančara i Sačeka.

57′ Nova velika šansa za Partizan

Protutnjao je Marković po desnom boku, odlično šutirao, ali je njegov pokušaj Holec uspeo da zaustavi.

49′ Nešto bolji početak Sparte

Za razliku od prvog poluvremena, kada je Partizan bio taj koji se pita za sve, u drugom crno-beli igraju nešto podređeniju ulogu, pošto su gosti zaređali nekoliko kornera, a težište igre prebacili na oko 30 metara od gola crno-belih.

46′ Počelo drugo poluvreme

Ukoliko rezultat ostane nepromenjen, crno-beli će se plasirati među 16 najboljih ekipa Lige konferencija.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

45′ Poluvreme u Humskoj 

Crno-beli vode 2:0 nakon dva gola Rikarda. Ukupan rezultat je 3:0, pa Partizan polako ali sigurno grabi ka osmini finala.

40′ Nova sjajna šansa za Partizan

Duga lopta u prostor za Meniga po levom boku, on je sjajno uposlio Markovića koji je nešto slabije prihvatio loptu, ali se ona uz malo sreće odbila do Rikarda. Šutirao je, no lopta je završila pored gola.

37′ Sačekov loš pokušaj pokazatelj stanja Sparte

Odlučio je da raspali sa oko 25 metara, ali je očajno zahvatio loptu, pa je dobila čudan felš i završila daleko od gola koji čuva Popović.

33′ Moglo da bude 3:0, Hancko u poslednjem momentu sprečio treći gol

Projurio je po levom boku Menig, centrirao, Hancko je krajnjim naporom uspeo da spreči da ona stigne do Rikarda.

26′ Crno-beli mogli i do 3:0, Vujačiću poništen gol

Centaršut Natha nakon slobodnog udarca sa oko 30 metara odlično je Vujačić ispratio, glavom loptu poslao u mrežu, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

24′ Partizan duplirao prednost, Rikardo nastavlja da briljira

Nakon gužve u kaznenom prostoru i izborenog kornera loptu je u igru vratio Miloš Jojić. Njegov sjajan centaršut iskoristio je Rikardo, majstorski skočio, loptu glavom poslao o zemlju, a Holec paradom samo ulepšao momenat kada je završila u mreži.

21′ Prva šansa za Spartu 

Centaršut nakon kornera, sjajno je skočio Krejči ali nije uspeo da zahvati loptu iole bolje. Uspeo je do nje da dođe Hložen, pokuša da je vrati sa gol-aut linije, ali je to uradio loše.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

16′ Česi imaju velikih problema sa dugim loptama 

Kad god igrači Partizana pošalju dugu loptu, defanzivci Sparte su u velikom problemu jer ne uspevaju da je isprate, dok veliki problem prave Menigova i Rikardova brzina. Moglo je da bude 2:0, ali je Holec uspeo da u poslednjem momentu glavom ispred Meniga loptu izbaci nazad u polje.

Gol Rikarda za vođstvo Partizana

7′ Partizan vodi 1:0, Rikardova maestralna završnica

Zdjelar je oduzeo loptu, gurnuo je u prostor, Rikardo izašao sam ispred Holeca i levom nogom zatresao mrežu gostiju iz glavnog grada Češke.

6′ Žuti karton za Rikarda

Najbolji fudbaler crno-belih nesmotreno je odreagovao, rukom zakačio Viznera po licu, zbog čega je dobio javnu opomenu. Usledila je rasprava sa četvrtim arbitrom, ali se na vreme smirio.

1′ Žestoko na samom početku, Partizan mogao do vođstva

Uspeo je Lazar Marković, inače kapiten crno-belih na ovoj utakmici, da dođe do lopte pred golom češkog tima, uputio je loptu ka Rikardu, ali su defanzivci Sparte uspeli da odreaguju, dok ni Menig nije uspeo da se izbori za poziciju i sprovede je u mrežu.

Dobro došli na prenos revanš meča baraža za plasman među 16 najboljih ekipa Lige konferencija između Partizana i Sparte iz Praga na portalu Nova.rs!

Sve detalje možete pratiti uživo u blogu Nova.rs

Jedna promena u odnou na Prag

Stanojević je odlučio da umesto Miljkovića na poziciju desnog beka pošalje Miletića koji je igrao sjajno kao štoper u Pragu, dok će njegovu poziju zauzeti Saničanin

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram