Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Rigorozne mere predostrožnosti koje su uveli organizatori US Opena nikog u svetu belog sporta nisu ostavile ravnodušnim, a osim što su izazvale lavinu reakcija uticale su na to da i 19 dana pre početka grend slema mnoga pitanja stoje otvorena.

Uvođenje brojnih mera predostrožnosti i papirologije usled pandemije koronavirusa podelilo je sportsku javnost, a najviše reakcija izazvala je činjenica da su učesnici u obavezi da potpišu ugovor da se na turniru takmiče na svoju odgovornost.

PROČITAJTE JOŠ

Specifična situacija razlog je zbog kojeg su teniseri i teniserke intenzivno na vezi sa advokatima ATP tura koji prema saznanjima Nova.rs rade na definisanju detalja predviđenih serijom dokumenata koje će učesnici biti u obavezi da potpišu.

Složeni proces organizatorima, učesnicima i pravnim zastupnicima oduzima značajno vreme, te se svakodnevno radi na tome da svi propisi budu definisani tako da odgovaraju i igračima i organizatorima.

Dok se ATP advokati bave pravnim detaljima igrači iščekuju epilog, među njima i Novak Đoković koji će se nadmetati na US Openu za razliku od njegovih najvećih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Početak grend slema zakazan je za 31. avgust, dok je poslednji meč na US Openu predviđen za 13. septembar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare