Novak Đoković saopštio teniserima da se verovatno otkazuje i Masters u Madridu
Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

Još nema zvanične potvrde od čelnika US Opena, ali se na društvenim mrežama uveliko širi dokument koji su svi teniseri dužni da potpišu ukoliko žele da igraju ovom grend slem turniru.

Ono što svakako upada u oči je navodno odricanje od odgovornosti organizatora ukoliko se teniserima i teniserkama nešto loše desi.

PROČITAJTE JOŠ

„Potpuno sam svestan rizika ulaska u Nacionalni trening centar i kompleks „Bili Džin King“ tokom pandemije. Shvatam da postoji rizik zbog ulaska u kompleks i toga što sam okružen drugima“, navodi se u pomenutom dokumentu.

Teniseri i teniserke bi, potpisivanjem tog dokumenta bili upoznati s tim šta taj rizik uključuje, a to je: dobijanje kovida-19, respiratornih problema, smrt, širenje virusa članovima porodice ili ukućanima i bilo kome drugom koji može da se sretne sa pomenutim problemima.

„Takođe shvatam da poštovanje kovid-19 protokola neće eliminisati ovaj rizik, čak i uz socijalno distanciranje i druge bezbednosne mere u kompleksu. Sa ovim znanjem prihvatam da uđem u kompleks birajući da to uradim uprkos tome što može da bude opasno za moje i zdravlje ljudi s kojima budem u kontaktu. Prihvatam odgovornost za svaki rizik koji uključuje povredu, ozbiljno oboljenje i smrt koji mogu da se dese meni ili drugima koji budu u kontaktu sa mnom, a rezultat su mog boravka u kompleksu i nastali su zbog nemarnosti Nacionalnog trening centra ili bilo kog drugog razloga.“

Potpisnik ovog dokumenta „s punim razumevanjem shvata da je ovo odricanje odgovornosti i saglasan je s tim da važi zauvek“.

„Ova forma odricanja je obavezujuća za: mene, članove moje porodice i supružnika ukoliko budem živ, odnosno moje naslednike i lične zastupnike ukoliko budem mrtav“, navedeno je dokumentu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare