Elejn Tompson-Hera
Foto: EPA-EFE/Etienne Laurent

Aktuelna olimpijska šampionka jamajčanska atletičarka Elejn Tompson-Hera saopštila je da će propustiti predstojeće Olimpijske igre u Parizu zbog povrede Ahilove tetive.

Olimpijska šampionka iz Tokija na 100 i 200 metara, propustiće takmičenje u Parizu jer se povredila na Gran priju u Njujorku 9. juna.

PROČITAJTE JOŠ

Tompson-Hera i sunarodnik Jusein Bolt su jedini sprinteri u istoriji osvajači višestrukih olimpijskih zlatnih medalja na 100 i 200 metara.

Petostruka olimpijska šampionka je u Parizu nameravala da brani titulu samo na 100 metara, pošto je odlučila da ne učestvuje u državnim kvalifikacijama na 200 metara.

Ona je rekla da joj je mali rascep na Ahilovoj tetivi okončao šanse da se treći put takmiči na Olimpijskim igrama, preneo je BBC.

„Dug je put, ali želim ponovo da počnem, da nastavim da radim i potpuno se oporavim kako bih nastavila karijeru. Povređena sam i razočarana što ću ove godine propustiti Olimpijske igre, ali ovo je samo sport, zdravlje je na prvom mestu“, navela je 31-godišnja sprinterka na društvenim mrežama.

Tompson-Hera je osvojila zlatne medalje na 100 i 200 metara u Rio de Žaneiru 2016. godine, a titule je odbranila u Tokiju. Peto olimpijsko zlato osvojila je u Tokiju kao deo štafete 4 x 100 metara.

BONUS VIDEO Vilagoš: Birala sam između rukometa i atletike, izabrala sam pravi put

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar