Foto: Promo

Prvak prve Valorant Balkan League je bila ekipa eJutsu Gaming.

Valorant scena se na našim prostorima iz dana u dan sve više razvija, tako uskoro kreće i druga sezona VBL sa 12 timova u borbi za 1.000 dolara.

PROČITAJTE JOŠ

Timovi će biti podeljeni u dve grupe, a očekuje ih borba u dvostrukom round-robin formatu. eJutsu Gaming i KATANA INU, finalisti prošle sezone, jedine su ekipe koje će zaigrati na osnovu plasmana.

Šest timova je dobilo pozivnice, a četiri se plasiralo kroz kvalifikacije. U prvim su se priključili RedPack eSports (Rumunija) i eXtreme Gaming (Srbija). Najbolji timovi u drugim kvalifikacijama su bili Kum Gaming (Srbija) i još jedan tim iz Rumunije – EZZ4us. Cyber Wolves i Diamant iz Slovenije su dobili pozivnice, a grčki predstavnik ove sezone je Olympiacos Alimou.

Poslednja tri tima koja ćemo pratiti u ligi su regionalni Team Kajmak, Digital Athletics Blue (Turska) i srpski tim – Zero Tenacity akademija.

Po tri tima iz svake grupe prolazi u plej-of, s tim da će pobednici grupa A i B odigrati jedan meč manje. Plej-of se igra u dvostrukom sistemu na dve dobijene, a finalna dva meča će biti na tri dobijene.

BONUS VIDEO Ruski Muzej starih igrica – povratak u analogno doba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar