Abasov u crvenoj opremi, Foto: BSS

Vahid Abasov, srpski reprezentativac ruskog porekla u boksu, srećan je zbog pobede u kategoriji do 67 kilograma i plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Abasov je u ponedeljak savladao Kirgistanca Zakšuluka Talajbekova sa 5:0, pa bi mu pobeda nad sledećim rivalom donela bronzu i borbu za sjajnija odličja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Srbija je moja zemlja, za Srbiju se borim svim srcem i verujem u medalju na ovom šampionatu. Ovo je zemlja heroja, dobrih i ponosnih ljudi i biće mi čast i zadovoljstvo da ukoliko osvojim medalju budem upisan u istoriju sporta ove divne zemlje. Cilj mi je zlato na ovom šampionatu i potpuno sam fokusiran na to. Ogromna zahvalnost za publiku koja nas bodri neprestano. Protiv Kirgistanca nisam imao posebnu taktiku, iskoristio sam svoju prednost, odnosno svoju brzinu i prosto posle toga je sve išlo u moju korist“, rekao je Abasov za Bokserski savez Srbije.

Japanac Sevon Okazava je Abasovu sledeći rival i prepreka do polufinala.

„Japanca sam već gledao i analizirao njegovo umeće u ringu. Smatram da će se moj pobendički niz nastaviti i nakon meča sa Okazavom, daću sve od sebe da tako i bude“, kazao je Abasov.

BONUS VIDEO: Ametović zaustavljen u drugom kolu Svetskog prvenstva

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar