Foto: FIVB/volleyballworld

Srpska odbojkašica Tijana Bošković kaže da reprezentaciji tek sada sledi najvažnija utakmica Svetskog prvenstva.

Srbija je u subotu pobedila Tursku sa 3:0 (25:20, 25:21, 25:23) i otklonila sve dileme u vezi sa time ko je najbolji u grupi F.

PROČITAJTE JOŠ:

Odbojkašice su ostvarile svih devet pobeda, pa su kao prvoplasirane ispred SAD i Turske prošla u četvrtfinale.

„Očekuje nas najvažnija utakmica od početka turnira. Bez obzira protiv koga budemo igrali, želimo pobedu i plasman u polufinale Svetskog prvenstva. Protiv Turske smo pokazali jednu solidnu igru u prva dva seta, dok smo u trećem imali jedan mali pad koncentracije. Uspeli smo da se vratimo i da pobedimo sa 3:0. Nikada nismo kalkulisali, sledi nam ključna utakmica u nokaut fazi, a mi ćemo da se potrudimo da pobedimo“, rekla je Boškovićeva, a preneo sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Njena saigračica Maja Aleksić odigrala je jubilarni, stoti meč u nacionalnom dresu i rekla je da je ovo „lepa pobeda za taj jubilej“.

U međuvremenu je postalo poznato da će naredni rival u najbitnijem meču biti selekcija Poljske.

„Sada nas očekuje teži deo. Bilo je nekih sitnijih grešaka na meču sa Turskom. To je normalno, jer je teško da odigramo celo prvenstvo bez greške. Videćemo ko će nam biti protivnik. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za četvrtfinale. Bićemo maksimalno spremnen, jer znamo zašto smo došle“, rekla je Aleksićeva za OSS.

BONUS VIDEO: Odbojkašice pobedile Kazahstan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar