Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Tokom pandemije koronavirusa mnogi sportisti se dovijaju na razne načine kako da se zabave i ostanu koncentrisani na sport, a jedna od opcija su i virtualna takmičenja.

Tako nešto smo videli do sada u mnogim sportovima, poput košarke, fudbala, tenisa, a slično su uradili i bokseri.

Svetska bokserska super serija osnovala je virtualni turnir kako bi „odlučila“ ko je najbolji borac u teškoj kategoriji svih vremena.

Tako imamo simulirane mečeve između recimo Džordža Formana i Dejvida Heja, Lenoksa Luisa protiv Džoa Frejzera, ili Muhameda Alija sa Majkom Tajsonom.

U ovom poslenjem okršaju Tajson je „pobedio“ na pone posle 12 rundi. Tako je bilo na video simulaciji, ali Tajson se na sve samo nasmejao rekavši kako bi ga u stvarnosti Ali pobedio u jednoj rundi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Znam da je sve ovo fantazija, obična igra. Ako mogu da dobijem meč u fantaziji, nema šanse da bih ga pobedio u realnosti. Ali je najveći od svih nas“, izjavio je Majk Tajson.

I jedan i drugi su imali duge i uspešne bokserske karijere, koje su trajale preko 20 godina. Tajson je dobio 50 od 58 borbi, a Ali 56 od 61.

Ipak, Tajson je više dobio nokautom, čak 44, dok je Ali to uradio sedam puta manje. Postoje među njima velike razlike u građi, stilu boksovanja i još mnogo čemu.

S druge strane, trenutno šampion u IBF, WBA, WBO i IBO verziji, Entoni Džošua, smatra da bi Tajson ipak dobio taj meč sa Alijem da su bili savremenici.

„U Alijevo vreme teškaši su drugačije rangirani. Svi u eri Majka Tajsona, Larija Holmsa, Džordža Formana i Lenoksa Luisa su nekako ojačali, postali su krupniji, veći. Otuda je i kod amatera danas kreirana superteška divizija. To je nešto što bismo mogli da smatramo da odgovara toj Alijevoj eri. Mislim da ga danas ne bi smatrali onim pravim teškašem. Čak i ako bismo uspeli da mu nabacimo mišiće i dodamo mu još snage i visine, verujem da bi Majk Tajson u tom okršaju pobedio“, poručio je Džošua za „JD Sports“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram