Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U Skupštini grada organizovana je promocija logotipa Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će se u Beogradu održati u martu 2022. godine.

Očekuje se da će Srbija ugostiti preko 3000 takmičara i oficijelnih lica, iz više od 200 zemalja sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Putem video poruke prisutnima se obratio i predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou:

„Ovo je uzbudljiva prekretnica za grad Beograd, domaćina Svetskog prvenstva u dvorani 2022. godine, jer logotip koji predstavlja i njegovu kulturu i ambicije kao sportskog grada. Za samo 18 meseci Beograd će pozdraviti globalnu atletsku zajednicu i uvereni smo da će se naš Lokalni organizacioni komitet dobro pripremiti i pružiti izuzetno uspešan događaj za sportiste i navijače iz celog sveta. Veoma se radujem što ću biti tamo i što ću videti kako naši sportisti prikazuju sjajnu predstavu“.

PROČITAJTE JOŠ: „Vakcina ne garantuje održavanje OI u Tokiju“

Logotip Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd 22 je inspirisan Srbijom, Beogradom i atletikom. U ramu karakterističnog oblika za takmičenja Svetske atletike koji predstavlja slova W i A (World Athletics) predstavljena su najvažnija zdanja grada Beograda; spomenik Knezu Mihailu, Palata Beograda, Kalemegdan i Most na Adi. U bojama srpske zastave aplicirane su linije koje predstavljaju atletsku stazu.

„Biće ovo sjajna prilika da podsetimo svet da Srbija može i ume da organizuje najveće međunarodna sportska takmičenja, a Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo neće biti samo sportski događaj već i prilika da naš glavni grad otvori vrata posetiocima iz celog sveta. Vlada Republike Srbije nastaviće da pruža punu podršku sistemu sporta i ostaće do kraja
posvećena unapređenju svih uslova kako bi Srbija i Beograd spremno dočekali Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo 2022. godine“, Istakao je Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Deo logotipa je i naziv takmičenja na engleskom jeziku „World Athletics Indoor Championships Belgrade22“.  Kombinacija ovih elemeneta nacionalnih obeležja i srpske istorije verno oslikava domaći i nacionalni karakter koje će ovo prestižno takmičenje imati u 2022. godini.

Logo Svetskog prvenstva u atletici u dvorani Beograd 2022.

„Beograd je bio domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine, kada su postavljeni standardi u organizaciji, a 2022. godine će glavni grad sigurno podići lestvicu više u tom segmentu. Beograd je sportski grad, najveći grad Balkana i dobar domaćin. Naši turistički kapaciteti svake godine su sve snažniji. Sada imamo više od 100 hotela u Beogradu, pored nekoliko koji se grade, dok ih je 2013. godine bilo svega 67. Moderan objekat kao što je Beogradska Arena i odlična povezanost između aerodroma, objekata za takmičenje i trening je ogroman početni uslov za savršeno domaćinstvo ovog svetskog sportskog spektakla“, rekao je predsednik Srpskog atletskog saveza, Veselin Jevrosimović.

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković istakao je da je ovo izutetno značajan  događaj za naš glavni grad i Srbiju.

„Ovo je najveći događaj u istoriji srpskog sporta. Očekuje nas ozbiljan rad na stvaranju vrhunskih uslova kako za sportiste, ali tako i za sve ljubitelje atletike. Za nas svetski šampionat nije samo takmičenje koje traje tri dana, već sve što radimo jeste posvećeno dugoročnim efektima organizacije ovakvog jednog spektakla, promociji sporta, i stvaranju zdravih životnih navika cele nacije“, poručio je Branković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar