Mina
Foto: SK Košutnjak

Srpsko streličarstvo ima novu nadu. Mina Matevska, 19-godišnja studentkinja psihologije iz Beograda i član streličarskog kluba "Košutnjak", novi je seniorski državni šampion u indoor streličarstvu.

Ona je, nekoliko dana posle senorskog prvenstva, trijumfovala i na juniorskom državnom prvenstvu u Subotici i tako objedinila dve titule.

Mina Matevska je i član tima koji drži seniorski državni rekord,a već duže, najuspešniji streličarski klub „Košutnjak“ pravi je rasadnik talenata koji je prepoznao i jedan od najboljih trenera na svetu, Korejanac Suk.

On je na treninzima i predavanjima, koji je držao u klubu „Košutnjak“, u Mini Matevskoj i SK „Košutnjaku“ prepoznao buduće šampione.

„San je da jednog dana učestvujem na Olimpijskim igrama i da ponosno predstavljam srpsku zastavu i grb“, govori o svojim planovima Mina.

Ona ističe da je za dobrog streličara bitna mirna ruka, vrhunska koncentracija i veliko srce.

„Moj moto je „hladna glava – vruće srce, nikad obratno“, kaže ova mlada nada srpskog streličarstva.

Njeni uspesi bude nadu da će srpsko streličarstvo, dobiti bolji status u društvu i da ovaj sport može Srbiji doneti u bliskoj budućnosti i olimpijsku medalju.

Osim što je dvostruki državni šampion Mina Matevska je i višegodišnji uspešni član istraživačke stanice „Petnica“. Njen rad o uticaju mobilne telefonije na direktnu komunikaciju mladih, izložen je ovih dana u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram