Milisav Pantić Foto: Streljački savez Srbije

Dugogodišnji streljački radnik, sudija, puškar, Milisav Mića Pantić preminuo je u 78. godini posle kraće i teške bolesti.

Mnoge generacije strelaca i trenera će Miću Pantića prvenstveno pamtiti kao domaćina strelišta „Careva ćuprija“, na kome ih je uvek dočekivao i ispraćao sa osmehom. Godinama je predano brinuo o najstarijem streljačkom objektu u Srbiji i na druge načine učestvovao u radu Streljačkog saveza Srbije i Jugoslavije.

Milisav Pantić je rođen 16. maja 1945. godine u Jarmenovci kod Topole. U Beogradu je izučio puškarski zanat. U avgustu 1966. počeo je da radi u Streljačkom savezu Jugoslavije, kao puškar, i svi su ga vrlo brzo prepoznali kao vrednog radnika. S obzirom na to da je tada u našoj zemlji delovalo više od hiljadu streljačkih družina, posla je bilo na pretek.

PROČITAJTE JOŠ

Veliki izazov je prihvatio i radio danonoćno, radio je i na proizvodnji dijabola. Upravnik radionice za proizvodnju dijabola i servisa za vazdušno oružje postao je 1978. godine.

Od 2002. godine bio je direktor preduzeća „Šampion komerc“, koje je osnovao Streljački savez Jugoslavije, a nasledio Streljački savez Srbije. Funkciju direktora je uspešno obavljao, kao i sve poslove koji su mu bili povereni u streljani, magacinu i na takmičenjima širom Srbije.

U penziju je otišao 2010. sa 45 godina staža, ali je ostao u streljaštvu i nastavio da pomaže i učestvuje u radu Streljačkog saveza Srbije kao predavač, instruktor, magacioner… Kao pouzdan i marljiv saradnik mnogo je značio ne samo Savezu već celoj srpskoj streljačkoj porodici.

Od 1972. bio je streljački sudija, a posebno se istakao prilikom organizacije velikih međunarodnih takmičenja u Srbiji od 2005, kada je položio ispit za međunarodnog sudiju. Kao sudija i tehnički delegat je učestvovao u organizaciji mnogih takmičenja u našoj zemlji. Bio je jedan od streljačkih radnika koji je dao je veliki doprinos da se u takmičenja Streljačkog saveza Srbije uvedu elektronske mete, nabavljene 2005. godine prilikom organizacije Evropskog prvenstva.

Milisav Pantić Foto: Streljački savez Srbije

Bio je član Sudijske komisije SSS i pomogao mnogim novim generacijama sudija prilikom obuka za polaganje ispita za licence.

Dobitnik je značajnih prizanja, između ostalog i plakete povodom 100 godina postojanja SS Srbije i „Zlatne mete“, povodom jubileja 125 godina Streljačkog saveza Srbije, koja mu je uručena 2012. godine.

Zbog prirode posla i angažovanja u streljaštvu, izabrao je da stanuje u zgradi strelišta na Carevoj ćupriji, u kojoj je bio do kraja života.

Iza sebe je ostavio ostavio suprugu, dve ćerke i troje uničadi. Nekoliko članova Milisavljeve porodice krenuli su njegovim stopama i bili aktivni u streljaštvu, kao takmičari ili u drugim ulogama.

BONUS VIDEO Odbojkašice Srbije pevaju himnu u suzama nakon svetskog zlata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar