Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Vaterpolisti Srbije su se plasirali u polufinale Svetskog prvenstva, prvi put od 2017. godine nakon neviđene drame.

Srušena je Italija posle peteraca sa 15:14 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2, 4:3), pa će sada u polufinalu Srbija igrati protiv Grčke koja je neporaženi tim turnira.

PROČITAJTE JOŠ

„Delfini“ su predvođeni maestralnim Strahinjom Rašovićem srušili Italiju i tako zakazali veliki derbi u polufinalu.

Favorizovani Italijani su vodili gotovo čitav meč osim početnih 2:0 za Srbiju, pa su „delfini“ morali da pronađu nove načine da postignu golove.

Sa 9:9 se ušlo u poslednjih osam minuta a neizvesna završnica je odgovarala Srbiji. Bili su kao zapeta puška, spremni da odgovore na svaki udar raspoloženog Di Fulvija. Sjajni italijanski igrač  Di Fulvio je pogodio dva puta sa igračem više a kontra je stizala od Rašovića i 48 sekundi pre kraja Ubovića na umetničku asistenciju Radulovića. Jakšić je potom osvojio loptu, Radulović pokušao iz velike daljine.

Ubović je postigao gol u poslednjem minutu za 11:11 i dramu peteraca nakon što su Italijani propustili poslednji napad na susretu. Usledili su peterci.

Heroj Srbije bio je golman Branislav Mitrović koji je odbranio dva penala, a poslednji penal za Srbiju pogodio ko drugi do Rašović, koji je proglašen igračem utakmice.

Nova generacija srpskog vaterpola je pokazala da je očekuje blistava budućnost, ali i sadašnjost. Poslednji put je Srbija bila u polufinalu 2017. godine, a tada je osvojena bronza.

Srbija – Italija 15:14 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2 – 4:3)

Bazen: Marina Mesi. Sudije: Zvart (Holandija), Om (Nemačka). Igrač više: Italija 12 (8), Srbija 10 (6). Dva igrača više Srbija 1 (0), Peterci: Srbija 2 (1), Italija 1 (1)

Srbija: Mišović, Radulović, Rašović 4, Ranđelović, Lazić 1, Milojević, Drašović 1, Jakšić 2, Janković Ubović 1, Vučinić 1, Martinović 1, Mitrović.

Italija: Del Lungo, Di Fulvio 3, Damonte, Marcialo, Fondeli, Kanela 2, Veloto 1, Ečenike, Prešuti 1, Bruni 2, Di Soma 2, Dolče, Nikosia.

 

Srbija - Italija 15:14 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2, 4:3)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare