Uroš Stevanović; Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović objavio je spisak igrača, koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Dohi, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.

U sastavu neće biti Marka Radulovića, tragičara sa prethodnog Evropskog prvenstva u Zagrebu.

Pročitajte još

On je promašio penal protiv Mađarske čima je Srbija eliminisana u četvrtfinalu. Tada mu je ispala lopta iz ruke pre samog šuta.

Radulović je sa 16 golova bio i drugi najbolji strelac Srbije, iza Dušana Mandića koji je 19 puta zatresao mrežu.

Vuk Milojević se takođe neće naći u sastavu iako je bio deo ekipe na Evropskom prvenstvu.

Umesto Milojevića i Radulovića tu su Đorđe Vučinić, kao debitant na velikim takmičenjima, mladi igrač Partizana Luka Gladović.

Na spisku se nalaze: Branislav Mitrović (Turkvan), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Strahinja Rašović (Vašaš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Radoslav Filipović (Oradea), Luka Gladović (Partizan), Nikola Lukić (Novi Beograd) i Petar Jakšić (Partizan).

Srbija se na Svetskom prvenstvu u Dohi nalazi u grupi sa Japanom, Crnom Gorom i selekcijom SAD. Vaterpolisti Srbije će prvi meč na odigrati petog februara protiv Japana, tada i počine šampionat.

„Ako Srbija bude prva u grupi biće direktan učesnik četvrtfinala SP. Kao druga ili treća razigravaće u osmini finala i za očekivati je da na ovom delu takmičenja obezbedi učešće na Olimpijskim igrama u Parizu“, navode iz VSS.

Ako Srbija bude prva u grupi biće direktan učesnik četvrtfinala i samim tim izboriti mesto na Olimpijskim igrama.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar