Sportske igre mladih Split Foto: Sportske igre mladih

Spektakl na splitskoj rivi.

Sportske igre mladih ušle su u završnicu, a domaćin završnih nadmetanja na međunarodnom nivou je Split.

PROČITAJTE JOŠ...

Ovaj hrvatski grad biće domaćin dečacima i devojčicama iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije do subote, dokad će trajati nadmetanja u deset disciplina.

Neka takmičenja su već počela i osim sjajnih utisaka koje nose sa splitskih plaža, SIMOVCI iz Srbije poneće i medalje. Na turniru u igri Lino između dve vatre, ekipa „Dragišinci“ osvojila je zlatne, a ekipa „Mišići“ bronzane medalje. Na takmičenju u odbojci na pesku ekipa “Partizan 2” osvojila je treće mesto, dok su se momci iz Velikog Gradišta okitili srebrnim medaljama. Odbojkašice ekipe “Crnjanski” osvojile su četvrto mesto.

Turnir u tenisu doneo je novu radost u tim Srbije. Mina Kapor, mlada ambasadorka Sportskih igara mladih, ponovila je prošlogodišnji uspeh osvajanjem zlatne medalje. U finalu smo gledali reprizu Državnog finala Igara iz Srbije. a srebro je pripalo njenoj dobroj drugarici Ivi Kovačević. U konkurenciji dečaka Mihailo Branković osvojio je srebrnu medalju.

Trka na 60 metara donela je nova uzbuđenja. Benjamin Kokor je na svom četvrtom učešću na Međunarodnoj završnici konačno stigao do zlatne medalje. Peo se stepenik po stepenik, jer ovaj dečak kao uspomenu na Sportske igre mladih već ima bronzu i srebro. Njegova vršnjakinja Fatima Dupljak osvojila je bronzanu medalju. U mlađim kategorijama Nemanja Stajković osvojio je zlato, dok su se Lola Jordanov i Višnja Blagojev okitile zlatnom, odnosno bronzanom medaljom.

U timu Sportskih igara mladih kažu da im je posebno drago što deca jako brzo zaborave na razočaranja kojih je bilo na sportskim terenima i svoje misli preusmeravaju na ono što je cilj Igara, a to je druženje sa decom region ai uživanje u ovom mini-letovanju.

Do kraja takmičenja biće održani turniri u stonom tenisu, malom fudbalu, odbojci, rukometu, basketu i šahu. Svečano zatvaranje Sportskih igara mladih biće održano u petak uveče na splitskoj rivi.

BONUS VIDEO Predstavljanje Srbije, ovacije za Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar