Foto: Promo

Titula ide u Suboticu.

Rvači subotičkog Spartaka novi su šampioni Srbije u ekipnoj konkurenciji. Na završnici domaćeg prvenstva koje je održano u Subotici, rvači Spartaka osvojili su 128 bodova, sedam više od drugoplasiranog Proletera iz Zrenjanina, dok je treće mesto zauzeo beogradski Radnički sa 99.

PROČITAJTE JOŠ

O tradiciji rvanja u našoj zemlji najbolje svedoči podatak da je ovo bio 91. državni šampionat, a učestvovalo je 140 rvača koji su se takmičili u 10 kategorija. Osim za individualna priznanja i medalje, borili su se i za mesta u reprezentaciji za sledeću godinu.

Državni prvaci po kategorijama su: Sabolč Lošonc, Potisje Kanjiža (55 kg), Kristijan Gazdag, Potisje Kanjiža (60 kg), Perica Dimitrijević, Spartak (63 kg), Sebastijan Nađ, Spartak (67 kg), Aleksa Erski, Partizan (72 kg), Ali Arlsan, Spatak (77 kg), Branko Kovačević, Radnički (82 kg), Uroš Kristin, Spartak (87 kg), Bence Almaši, Senta (97 kg) i Nemanja Pavlović, Novi Sad (130 kg).

Šampionat je u potpunosti opravdao očekivanja, viđene su izuzetno kvalitetne borbe, pa su posetioci u hali “Dudova šuma” mogli da uživaju.

„Bilo je zadovoljstvo prisustvovati ovakvom takmičenju, a posebno me raduje kada vidim koliko se svi rvači trudili da postignu uspeh, da pomere sopstvene granice i pokažu da jedino pristaju na pobedu. Imali smo priliku da doživimo prezentaciju energije, snage, tehnike, izdržljivosti, ali i rvačke mudrosti i smirenosti“, rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Željko Trajković; Foto: Promo

Osvrnuo se i na želju takmičara da budu deo reprezentacije.

„Očigledan je i značajan napredak kvaliteta rvanja u Srbiji, što je rezultat ulaganja u uslove za treniranje, klubove, trenere i rvače. Srbija ima mnogo razloga da bude ponosna na izuzetne rvače koji su joj doneli olimpijske, svetske i evropske medalje, a Rvački savez Srbije je ponosan što rvanje postaje sve cenjenije i popularnije, naročito među decom“.

Prvi čovek srpskog rvanja konstatovao je da će kruna velikog rada biti organizacija Svetskog prvenstva u Beogradu od 10. do 18. septembra.

„Verujem da je došlo vreme rvanja i da nas u budućnosti očekuju još veći i značajniji uspesi. U ime Rvačkog saveza Srbije želim da čestitam najboljim rvačima, osvajačima medalja kao i svim učesnicima, i da se zahvalim celom timu na odličnoj organizaciji prvenstva“, zaključio je Trajković.

BONUS VIDEO Zurab Datunašvili o medaljama za Srbiju i šta voli u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Svi komentari (0)