Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Slobodan Kovač, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, koji vodi poljski Jastržebski Vegel, za svaki slučaj uradio test na koronavirus i odahnuo je kada mu je rečeno da je negativan.

“Za vreme pauze, dok prvenstvo definitivno nije otkazano, trenirali smo pojačano, tako da smo se nekoliko igrača i ja par dana osećali loše. Odmah smo za svaki slučaj uradili test na. Bila je frka, reč je o nepoznatom virusu, koji se neverovatno brzo širi. Hvala bogu, test je negativan, zdrav sam”, rekao je za „Novosti“ Kovač

Srpski stručnjak  čeka da u Varšavu stigne specijalni avion iz Beograda

PROČITAJTE JOŠ

“Poslao sam sve što je potrebno. Rečeno mi je da čekam, ali i da budem spreman da dođem u Varšavu čim me pozovu. U ambasadi su mi rekli da nas ima dvadesetak, da neki i odustaju od toga da se vrate, čim čuju da moraju u karantin. Ali, moj dom je u Kragujevcu, gde je i moja porodica. Nemam dilemu, želim što pre da se vratim kući.”

Problem je i to što je Jastržebski udaljen od poljske prestonice četiri i po sata vožnje.

“I ovde je sve stalo, postoje mnogobrojna ograničenja, ali mi je fizioterapeut obećao da će sa mnom putovati do poljske prestonice, kako bi vratio kola u klub. Hvala mu.”

Legendarni odbojkaš ističe da je i u Poljskoj skoro sve stalo.

“Ovde non-stop ide policijski automobil sa porukom: ‘Ostanite kod kuće’. Malo je ljudi na ulicama, tek sam juče prvi put video ljude da ulaze u supermarket sa maskama na licu. Zaista nije prijatno, ali je, nažalost, tako u celom svetu.”

Dok čeka da ga pozovu iz ambasade, Kovač u slobodno vreme čita knjige, čuje se sa porodicom, prijateljima. I u stalnom je kontaktu sa reprezentativcima.

“Čujemo se svakodnevno. Naročito sa igračima iz Italije, koji su u žarištu pandemije. Napravili smo im plan za treninge u kućnim uslovima, sve im je poslao profesor Radaković”, naglašava Kovač.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram