Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Svetska prvakinja na 400 metara, Salva Eid Naser, suspendovana je zbog kršenja antidoping pravila.

Pre samo osam meseci je predstavljena kao novo svetsko čudo zbog neverovatne brzine i harizme, ali…

PROČITAJTE JOŠ

Atletičarka iz Bahreina je tri puta za 12 meseci bila na pogrešnoj adresi, te predstavnici antidoping agencije nisu uspeli da je pronađu i uzmu uzorke za testiranje.

To sa sobom nosi suspenziju.

Rođena Nigerijka je u Londonu 2017. godine postala vicešampionka sveta sa svega 19 godina, a u Dohi je na prošlogodišnjem takmičenju postala najmlađa svetska prvakinja u istoriji.

Njen rezultat je bio treći u istoriji, smatralo se da je „prvi ispravan“ jer dva najbolja drže Marita Koh i Jarmila Kratočvilova i postavile su ih tokom osamdesetih godina, kada je bilo mnogo sumnji u doping, ali ne i dokaza.

Stvari su se, ipak, promenile po nju…

„Nikada nisam bila varalica i neću to da budem. Svakome se može dogoditi da propusti tri testiranja. Ne želim da ljudi pogrešno shvate, ja nikada ne bih varala“, navela je Salva.

Njoj preti i oduzimanje zlatne medalje iz Dohe jer se već tada nalazila na listi za praćenje Odeljenja za integritet atletike.

„Da je Amerikanka, već bi se pronašao način da bude oslobođena, kao što je to bio slučaj sa Kristijanom Kolmenom. Ovako je verovatno čeka kazna, a reputacija je već narušena“, navodi se u analizama stranih medija.

Ističe se i da je ona 2015. godine trčala u hidžabu, kao i da je tokom godina doživela metamorfozu, skinula je hidžab, „nabacila“ tetovaže i pirsinge, a ponaša se potpuno drugačije od očekivanog za muslimanku.

Ipak, to joj gotovo sigurno neće pomoći da izbegne kaznu…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar