Shaquem Griffin Foto:USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

"Vreme je za nove izazove."

Šakim Grifin, mladić čija priča je obišla svet, odlučio je da okonča profesionalnu karijeru u američkom NFL-u.

#related-news_0

Grifin je rođen sa kongenitalnom anomalijom u vidu nerazvijene šake leve ruke zbog čega je trpeo velike bolove. Situacija je bila toliko teška da je sa četiri godine uzeo nož kako bi odsekao sebi ruku.

Roditelji su uspeli da ga spreče u tome, ali su ipak zakazali amputaciju, što se nedugo potom i dogodilo.

Ipak, to ga nije sprečilo da nastavi da se bavi sportom, a u narednim godinama je uz brata Šakila počeo da se bavi američkim fudbalom. Preko srednje škole u Lejkvudu stigao je do koledža Centralna Florida, da bi 2018. dobio naknadni poziv da se oproba na treninzima pred draft, kada je skrenuo pažnju podigavši tegove 20 puta uprkos tome što je to uradio uz pomoć proteze na levoj ruci.

To je bilo dovoljno da ga kao 141. igrača na draftu izaberu Sijetl Sihoksi, čime je postao prvi igrač u istoriji NFL-a koji je izabran iako ima jednu ruku.

U karijeri je za ovaj tim odigrao ukupno 46 utakmica.

„Iskreno, još uvek je sve malo nerealno. Nakon svega što mi se izdešavalo u životu – sav trud, svi koji su sumnjali – gotovo je nezamislivo da sam odlučio da završim karijeru. Ali znam da ću ostaviti pozitivan uticaj na druge.

Izgradiću nešto novo kako bih uradio ono što je otac uvek govorio – ostavio svet malo boljim mestom nego što sam ga zatekao“, napisao je u oproštajnom pismu Grifin.

BONUS VIDEO Aleks Smit – američki kvoterbek srpskog porekla

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar