FOTO SSAB

Nastavljeno je uspešno održavanje Sajmova sporta, u organizaciji Sportskog saveza Beograda, a uz pokroviteljstvo sekretarijata za sport i omladinu.

Prošle nedelje bilo je sjajno u Obrenovcu, a ova nedelja bila je rezervisana za Novi Beograd. Sajmovi sporta, gde se građanima i pre svega školarcima besplatno predstavljaju sportovi, do kraja godine biće održani u svih 17 opština
Beograda.

U Hali sportova „Ranko Žeravica“ okupilo se preko 1.000 školaraca. Bojan Bovan, predsednik opštine Novi Beograd je prisutnoj deci poručio da se kroz bavljenje sportom uče zdravom stilu života i kako da postanu dobri ljudi, a predstavnicima klubova da u opštinskom rukovodstvu imaju podršku za uključivanje dece u sportske aktivnosti, bez obzira koji sport da je u pitanju.

PROČITAJTE JOŠ.

On je naglasio da će opština u saradnji sa Sportskim savezom Beograda raditi na redefinisanju rada Sportskog saveza Novog Beograda. Prisutne je pozdravio i predsednik SSAB Đorđe Pejčić, koji je organizacija kojom rukovodi konstantno nastoji da što veći broj dece uključi u sistem sporta.

Novobeogradski Sajam sporta bio je deveti opštinski sajam na teritoriji Beograda, a učestvovali su đaci iz više od 15 osnovnih škola i čak 28 sportskih klubova sa sedištem na Novom Beogradu.

U takmičenju „Mali olimpijac“, aktivaciji Olimpijskog komiteta Srbije, najuspešnija je bila ekipa Osnovne škole „Borislav Pekić“, drugo mesto su osvojili đaci škole „Kneginja Milica“, a treće predstavnici škole „Dragan Lukić“. Sve tri ekipe su za svoje škole osvojile sportske rekvizite.

FOTO SSAB

Otvaranju sajma u SKC „Obrenovac“ prisustvovali su sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević, direktor SKC “Obrenovac” Dušan Mitrović i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović.

„Imamo više od 50 klubova koji su u programu ”Eko dinar” po čemu smo jedinstveni u Srbiji, takođe imamo veliki broj dece koje sama opština Obrenovac podržava kada su u pitanju članarine. Ono što je jako bitno je da nastavimo da obezbeđujemo zdravo bavljenje sportom kada je u pitanju Obrenovac. Naš cilj jeste da čuvamo naš program i da nastavimo sa izgradnjom sportske infrastrukture, koja će služiti našim budućim sportistima da ostvaruju dobre rezultate, kako bi predstavljali Obrenovac u najboljem svetlu i ono što je najbitnije je da budu zdravi, kvalitetni ljudi i sportisti“, poručio je Stanojević.

FOTO SSAB

Nikola Penić, sekretar za sport i omladinu grada Beograda je rekao da su ovakve manifestacije idealne za mlade koji žele da se bave sportom, kako bi se što bolje upoznali sa sportskim klubovima i programima.

„Obrenovac je opština koja najviše odvaja za sport, tu je i predsednik opštine koji ima sluha za ovakve programe. Ja se nadam da će ova manifestacija živeti i u godinama koje su pred nama i da ćemo se ponovo družiti“, izjavio je Penić, koji je obišao i štandove i uživao u aktivacijama.

Naredni Sajam sporta održaće se na opštini Mladenovac, u sredu 01. novembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar