Foto: Printscreen/Youtube

Roni O'Saliven, šestostruki prvak u snukeru, objasnio je da će karijeru završiti za tri godine.

PROČITAJTE JOŠ

O’Saliven je u četvrtak izborio četvrtfinale Svetskog gran prija u Koventriju pobedom protiv Iranca Hoseina Vafeja sa 4:1.

Vafej je bez izgubljenog frejma eliminisao O’Salivena sa mastersa koji je nedavno održan u Nemačkoj.

O’Saliven je prilično slikovito objasnio zbog čega će još igrati.

„Smrdeću još tri godine, želim još tri titule svetskog šampiona i zaslužio sam pravo da smrdim u nekim mečevima. Onda, ako ne bude bolje, to znači da je vreme da ‘okačim’ štap. I dalje volim ovu igru, ali ne može se tako igrati, barem ja ne mogu“, rekao je O’Saliven, preneo je Eurosport.

Pojasnio je na šta tačno misli.

„To se vidi po mojim rezultatima, nekada sam osvajao mnogo turnira, ali sada gubim u polufinalu, četvrtfinalu, finalima i za to postoji razlog. Nisam dobar kao što sam bio, ali prihvatam to, nisam od onih koji se obmanjuju, prilično sam realan“, dodao je 46-godišnji Britanac.

Sa još jednom titulom bi se O’Saliven izjednačio sa Stivenom Hendrijem. Odlučio je da se izvini navijačima zbog lošeg početka protiv Vafeja.

„Bilo me je sramota i bio sam tužan zbog navijača koji su došli i gledali to. Makar sam pred kraj bio bolji, to je bilo bolje za navijače koji su platili ulaznice očekujući da gledaju pristojan snuker. Ovo su bila najgora prva tri frejma. Da je on igrao dobro, vodio bi sa 4:0, a ja bih bio gotov“, istakla je legenda snuker.

Pojasnio je i da sada razume ono što su ranije pričali.

„Sada shvatam šta je Stiv Dejvis pričao, da je vreme da se pakuješ kada ti je ranking slabiji od broja godina. Ja neću biti bolji i znaću kada je vreme za odlazak, pošto nisam uživao u ovom meču“, dodao je jedan od najboljih snukeraša svih vremena.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar