Luis Dioni; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crvena zvezda dobiće na zimu veliko pojačanje u napadu, dolazi Ohi Omoidžuanfo kao najbolji strelac norveške lige i zvanično najbolji strelac Evrope, ali bi klub mogao da plati veliki ceh pojedinim promašajima.

PROČITAJTE JOŠ

Uprava kluba sa Marakane napravila je odličan potez letos kaparisanjem Ohija na zimu, ali se kockala sa prelaznim rešenjem u vidu Luisa Dionija i rezultat toga je kaskanje za Partizanom u šampionskoj trci.

Upravo Dioni predstavlja najveći promašaj letošnjeg prelaznog roka na domaćem frontu, dok se u Evropi to nije osetilo zahvaljujući 1. mestu i plasmanu u osminu finala Lige Evrope. Ipak, Dioni za razliku od Dijega Falčinelija u prošloj sezoni nije uspeo da napravi razliku u Superligi i propala mu je prilika da oživi karijeru, usput je potvrdio reputaciju problematičnog igrača koji ne uspeva da na terenu opravda veliki ego.

Uz njega, Zvezda ima dosta igrača koji su ili izneverili očekivanja, ili ih već dugo nema na mapi i u planovima trenera Dejana Stankovića.

Aleksa Vukanović spada među igrače na koje već dugo Stanković ne računa ozbiljno i kome svakako ističe ugovor ove zime, dok je Aksel Bakajoko praktično i zaboravljen. Radi se o momku koji je došao kao slobodan igrač iz Intera, ali osim moćnog imena prethodnog kluba u biografiji, ništa nije prikazano na Marakani, a ugovorom je ovaj 23-godišnji momak vezan za klub do 30. juna 2024. godine.

Uz Dionija koji je u prethodnim klubovima imao nesuglasice sa trenerima i najave „da će pokazati kvalitet na drugom mestu“, i Filipo Falko se istakao kao momak koji nije previše pokazao, a mnogo je najavljivao. Falko se nije na lep način oprostio od svog Lečea i najavljivao je da će ozbiljno pojačati Crvenu zvezdu, ali sve što je viđeno bile su oscilacije, sitne povrede i nepredvidivost.

O njemu je Dejan Stanković „promenio ploču“, jer ga je pred gostovanje Bragi kritikovao, ali je ove nedelje „spustio loptu“.

„Filipo Falko neće putovati u Portugal, prvi se vratio, drugi ima povredu. Možda bi Falko trebalo da povede više računa o sebi, jer nam je potreban svaki momak. Ali, to je do njega, do karaktera. Neko to ima, neko nema, i neće nikada imati. Katai je ovde igrao sa temperaturom… Meni više znači čovek na terenu, nego igrač. Kad rizikuje sebe radi grupe. To je za poštovanje“, rekao je pred Bragu Stanković.

Aksel Bakajoko u društvu Svetozara Mijailovića i Mitra Mrkele; Foto: FK Crvena zvezda

Ove nedelje, imao je više razumevanja za njega.

„On se susretao sa mnogo problema od dolaska kod nas. Prvo povreda, potom i korona kad je došao. Pa je prošao pripreme, a onda dve, tri povrede, sve to ga je sprečilo da bude na svom nivou. Radi na sebi i pokušava da se brzo vrati u ritam. Dobro će mu doći pauza i pripreme, da pokaže zbog čega je doveden u Zvezdu, jer je reč o izuzetno talentovanom fudbaleru. Pehovi i povrede su sastavni deo sporta, a nove pripreme sa Zvezdom će mu dobro doći“, rekao je Stanković pred meč sa TSC-om.

Uz Bakajoka, Falka, Vukanovića i Dionija, nije se proslavio ni Rišairo Živković, koji će morati da zapne kako bi oživeo karijeru i opravdao ugovor potpisan do leta 2024.

Sa mape je nestao i Veljko Nikolić, momak koji je imao važnu ulogu u prošloj sezoni i bio je viđen kao velika projekcija za naredni transfer – pitanje je šta će od toga biti jer mu je i cena pala usled neigranja.

To je svakako već hronični problem Zvezde, koja nije uspela mnogo da profitira ni od Gavrića u prošlosti, jer je prodat u trenutku kada već dugo nije bio akter na mečevima crveno-belih. Od mlađih igrača, etablirao se i ustalio samo Strahinja Eraković, koji svakako nije projektovan za prodaju i produžio je ugovor sa klubom.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare